PİYASALAR

  • BIST 1009747.610.26%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. FETÖ'nün finans kaynakları için 160 komisyon çalışıyor
FETÖ'nün finans kaynakları için 160 komisyon çalışıyor

FETÖ'nün finans kaynakları için 160 komisyon çalışıyor

A+A-

Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Fatih Çevikcan, şu anda Türkiye çapında yaklaşık 160 inceleme ve değerlendirme komisyonu olduğunu söyledi.


FETÖ'nün finans ayağına yönelik operasyonlar sürerken, örgüte finansman sağlayan, kaynak ayıran şirketlerin geçmişe dönük hesapları ve mal varlıkları incelenmeye devam ediyor.

Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Fatih Çevikcan, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda oluşturulan komisyonların çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.

"Şu anda Türkiye çapında yaklaşık 160 inceleme ve değerlendirme komisyonu var. 160 komisyon, sadece bu FETÖ'nün finansal omurgasını oluşturan kurum ve iktisadi işletmeler ile bunlara kaynak aktaran, finansman sağlayan şirketlerin incelenmesi, değerlendirmesi için kuruldu ve bunun için çalışıyor. Komisyonlar, bu şirketlerin değerlerinin belirlenip usulünce tekrar Hazineye intikali için aralıksız mesai olmaksızın incelemeler yapmaya devam ediyor."

Çevikcan, toplam finansal değer konusunda şimdilik bir rakam vermenin doğru olmayacağını, komisyonların titizlikle çalışmaya devam ettiğini, çalışmalar sonuçlanınca sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.