PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. FETÖ'cü Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay'ın hayatı kaybetti! Ertuğrul Akbay kimdir?
FETÖ'cü Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay'ın hayatı kaybetti!  Ertuğrul Akbay kimdir?

FETÖ'cü Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay'ın hayatı kaybetti! Ertuğrul Akbay kimdir?

Sözcü gazetesinin FETÖ'cü firari sahibi Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay, tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybetti. Akbay, 3 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşadığı septik şok sonucu hayatını kaybetti. Ertuğrul Akbay kimdir? İşte detaylar...

A+A-

FETÖ yöneticisi Burak Akbay!


Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve 3 isim hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Akbay hakkında “silahlı terör örgütü yönetme” ve “örgüt propagandası yapmak”, Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli hakkında ise “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçlaması ile hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.
FETÖ yöneticisi Burak Akbay!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sözcü Gazetesi'nin 4 mensubu hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren'in hazırladığı 73 sayfalık iddianamede bir numaralı şüpheli Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında "Silahlı terör örgütü yönetme" ve "örgüt propagandası yapma" suçlamasında bulunuldu. Diğer şüphelilere ise "Silahlı Terör Örgütü İçindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte Örgüte Bilerekİsteyerek Yardım Etme" suçlamasında bulunuldu. İddianamede Fethullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanması anlatıldı ve Sözcü gazetesine FETÖ/PDY mensuplarının nasıl haber servis ettikleri detaylarıyla sıralandı. İddianamede, gazetenin bazı manşetlerinden örnekler verilmek suretiyle bu manşetteki gerçek dışı bilgileri örgüt amaçlarına hizmet etmek amacıyla hangi polisin gazete yöneticilerine getirdiğine yer verildi. Sözcü'nün FETÖ PDY tarafından seçilmiş hükümete yönelik gerçekleştirmek istediği hukuk dışı müdahaleye kamuoyu desteği verdiği kaydedildi. İddianamede, 17-25 müdahalesi döneminde Sözcü gazetesinin sosyal medya hesaplarından Fuat Avni hesabı başta olmak üzere FETÖ'cülerin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların yayıldığı ve fuatavni hesabının sıklıkla haberleştirilip tweetlerinin Sözcü gazetesi resmi Twitter hesabından retweetlendiği ifade edildi. Görsellerle bu anlatım desteklendi. Tanıkların Sözcü'nün FETÖ tarafından kurulduğu ya da kullanıldığı tezini işlemeleri dikkat çekti. İddianamenin sonuç bölümünde, "Örgütün medya yapılanması ve hareket tarzları ile Sözcü Gazetesi'nin ulusal-uluslararası yankı uyandırabilecek derecede önemli ve özellikle kurgulanmış haberlerin veriliş şekli ve amacının, kamuoyunda doğurabileceği sonucun amaçlanması açısından neredeyse birebir örtüştüğü değerlendirilmektedir" denildi.


.19-03/07/burak-akbay-kimdir.jpg

BURAK AKBAY KİMDİR?

1971 senesinde dünyaya gelen İş adamı Burak Akbay İstanbul doğumludur.

Sözcü Gazetesi, AMK Spor Gazetesi, Sık Hayat, Gırgır dergisi, Korkusuz Gazetesi ve Sözcü Kitabevi sahibi olan Akbay Estetik Yayıncılık Aş'nin de kurucusudur.

Merkezi Halkalı Istanbul'da bulunana Estetik Yayıncılık AŞ şirketi, aynı zamanda dünyadaki bir çok gazetenin de Türkiye ve yakın coğrafyadaki basımını ve dağıtımını da yapmaktadır. Burak Akbay bu firmada halen CEO görevini sürdürmektedir. Sözcü Gazetesi Türkiye'nin yüksek tirajlı gazetelerinden biridir. 

İngilizce ve Fransızca'yı üst düzeyde bilen Burak Akbay evlidir. Lise eğitimini Özel Dost Lisesi'nde üniversite eğitimini ise İsviçre'de Pazarlama ve İdari İşletme bölümünde tamamlamıştır.

Sözcü gazetesini 2007 senesinde kuran Akbay 19 Mayıs 2017 tarihi itibariyle hakkında FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkarılmıştır.

Ertuğrul Akbay hayatını kaybetti

Gazeteci yazar Ertuğrul Akbay (81), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, geçirdiği ani rahatsızlık sonucu cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Akbay, sabah saatlerinde vefat etti.

 

Akbay'ın cenazesinin, yarın veya cumartesi günü düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Gazeteci Ertuğrul Akbay, 1938 yılında doğdu. Gazeteciliğe 1965 yılında Hürriyet gazetesinde başlayan Akbay, 1985 yılında "Gölge Adam" gazetesini çıkardı. Akbay'ın "Yaş 75 Yolun Yarısı" isimli kitabı bulunuyor.

 

SAĞLIKLI YAŞAM KİTABI ÇIKARMIŞTI​
80 yaşında hayata gözlerini yuman Errtuğrul Akbay, 2013 yılında "Yaş 75, Yolun Yarısı - Gençlik ve Sağlıklı Yaşam Sırları" adını verdiği bir kitap çıkarmıştı. Akbay kitabında anlattıklarını "Bilinçaltı gücümle bel fıtığımı ve menisküsümü nasıl iyi ettim? Kansere karşı neler yemeli, nasıl yaşamalı? Takıntılardan kurtulmanın, ve mutluluğu bulmanın yolları. Ben, 50 yaşından sonra boyumu 12 cm uzattım... Siz de uzatabilirsiniz, ispatı bu kitapta... İlaç kullanmadan sınırsız cinsel güç nasıl elde edilir? Fiziksel ve ruhsal yönden nasıl güçlü olunur?" sözleriyle özetlemişti..

 

ERTUĞRUL AKBAY KİMDİR?
Halit Ertuğrul Akbay, 1938 yılında doğmuştur. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra gazeteciliğe 1965 yılında Hürriyet spor servisinde başladı. Daha sonra Günaydın'da yurt dışı muhabiri olarak çalıştı.

Gölge Adam olarak da iş dünyasındaki yolsuzlukları ortaya çıkarttı.

TÜRK basınında "röportaj" deyince akla ilk gelen isimlerden biridir Ertuğrul Akbay. Hollywood starlarından, dünya liderlerine, Kongo'daki Pigme'lerden, güzellik kraliçelerine kadar "atlatma" röportajlarda hep onun imzası vardır. Celal Bayar'dan Süleyman Demirel'e, Bülent Ecevit'e, Necmettin Erbakan'a ve Turgut Özal'a kadar 'çok özel' röportajlar yaptı.

1985 yılında "Gölge Adam" adında gazete çıkarmaya başladı. 8 Kasım 1989 tarihinde Gırgır ve Fırt dergilerini satın aldı.

Ertuğrul Akbay'ın Sözcü gazetesinin sahibi olan Burak Akbay (d.1976) adında bir oğlu vardır.

.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.