PİYASALAR

  • BIST 1009071.88-0.09%
  • ALTIN2324.3440.76%
  • DOLAR32.3620.12%
  • EURO34.924-0.3%
  • STERLİN40.922-0.28%
  1. HABERLER

  2. FETÖ şüphelileri örgüt içi 'tayin ve atamaları' anlattı
FETÖ şüphelileri örgüt içi 'tayin ve atamaları' anlattı

FETÖ şüphelileri örgüt içi 'tayin ve atamaları' anlattı

A+A-

Erzurum'da FETÖ'nün yönetici kademesindeki 11 kişi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan FETÖ'ye mensup kişilerin örgüt içi "tayin ve atamaları"nın nasıl yapıldığını itiraf etti.


Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından suça karışanlar hakkında yasal işlem yapılması ve örgüt faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla başlattığı soruşturma sürüyor.

Soruşturmada tutuklanan örgütün yönetici kademesindeki 11 kişi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan FETÖ'ye mensup kişilerin örgüt içi "tayin ve atamaları"nın nasıl yapıldığını itiraf etti. 

Atamalar rapor halinde Pensilvanya'ya sunuldu

Örgütün Doğu Anadolu'daki din adamlarından sorumlu abisi şüpheli E.M. ifadesinde atama ve tayinler için listeler hazırlanarak sözde "bölge imamlarına" gönderildiğini belirtti.

Şu anda firari olan sözde bölge imamı İhsan İnal'ın, diğer bölgelerin sözde imamlarıyla bir araya gelip örgüt mensuplarının tayin ve atamalarını yaptığını aktaran E.M, ifadesinde şunları kaydetti:

"Bu her tayin döneminde böyle gerçekleşiyordu. İşlemler çok gizli bir şekilde yürütülüyor, onaylama da yine üst kademede olan örgüt mensuplarınca yerine getiriliyordu. Örgüt içinde söz sahibi kişiler, önce il, sonra da sözde bölge imamının onayıyla istediği yere gidebiliyordu. Bölge sorumluları yaptıkları toplantı sonunda belirledikleri listeyi sözde 'Türkiye imamına' iletiyorlardı. Bu kişinin de onayıyla tayin, atamalar gerçekleşiyordu. Atamalarla ilgili raporun daha sonra Pensilvanya'daki terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e gönderildiği bilgisine sahibiz. Gülen'in de bu kişiden gelen raporları makul karşıladığını biliyoruz."

Terör örgütünün sözde bölge imamı "İhsan İnal"

Terör örgütünün kriptolu haberleşme programı "ByLock'un aktif kullanıcısı olan ve örgütün bölgedeki yönetim kademesi toplantılarını organize eden U.D. de ifadesinde, şunları anlattı:

"Her kurum ünitelere bölünmüştü. Doktor, mühendis, memur, işçi, adliye ve diğer kamu kurumlarındaki örgüt mensubu kişilerin devlette olduğu gibi tayin ve atamaları öncesinde illerde listeler hazırlanıyordu. Bu, illerdeki sözde mütevelli heyetinin onayıyla gerçekleşiyordu. Sonra da bu listeler sözde 'bölge imamı' İhsan İnal'a ulaştırılıyordu." itirafında bulundu.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.