PİYASALAR

  • BIST 1009676.051.59%
  • ALTIN2502.4090.74%
  • DOLAR32.5880.11%
  • EURO34.8540.25%
  • STERLİN40.632-0.01%
  1. HABERLER

  2. FETÖ, gözünü Maarif Vakfı'na dikti
FETÖ, gözünü Maarif Vakfı'na dikti

FETÖ, gözünü Maarif Vakfı'na dikti

A+A-

FETÖ'nün Maarif Vakfı'na sızmaya çalıştığı ortaya çıkınca, sızmaların önüne geçebilmek için vakıfta önlemler alındı.


FETÖ'cülerin Maarif Vakfı'na sızmaya çalıştığı anlaşılınca, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu, FETÖ'cülerin kuruma sızmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Zorlu, Akşam Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "FETÖ'nün bizi hedef seçtiğinin farkındayız. Mutlaka Türkiye Maarif Vakfına da sızmak isteyeceklerdir. Bunun için yeni bir yöntem arayışı içinde de olabilirler. Ancak biz kurum olarak, içimize FETÖ'cülerin sızmaması için gerekli tüm önlemleri almaya çalışıyoruz. Alacağımız elamanların soruşturmasını yapmaya, yaptırmaya, geçmişini her açıdan sorgulamaya ve FETÖ'cülerin sızmasını engellemeye çalışıyoruz. Bu konuda çok hassasız ve teyakkuz halindeyiz." açıklamasını yaptı.

Maarif Vakfı'nın faaliyetlerini de anlatan Zorlu, Balkanlar için ayrı bir birim kurulduğunu da söyledi:  "Balkanlar bizim için akrabalıklarımız açısından da sorumluklarımızın olduğu önemli bir bölge. Bunun için sadece Balkanlarla ilgilenen bir birim kurduk. Arkadaşlarımız bölgedeler."

Vakfın henüz dört aylık bir geçmişe sahip olmasına rağmen çalışmalarında önemli mesafeler kat ettiğini söyleyen Zorlu, "Afrika'daki, Asya'daki, Avrupa'daki, Balkanlar'daki, Arap coğrafyasındaki pek çok ülke ile FETÖ'ye ait okulların devri için görüşmeler yapıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destek ve katkılarıyla önemli kazanımlar elde edildiğini, şu ana dek Gine, Nijer ve Somali'deki FETÖ'ye ait okulların hepsinin devralındığını söyledi. Ayrıca Çad,  Sudan, Senegal, Gabon, Moritanya, Sao Tome ve Burkina Faso ile okulların devri konusunda mutabakat zaptı imzalandığını da sözlerine ekledi.


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.