PİYASALAR

  • BIST 1009885.871.74%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Ezan yasağı Kudüs'ün tarihine hakarettir'
'Ezan yasağı Kudüs'ün tarihine hakarettir'

'Ezan yasağı Kudüs'ün tarihine hakarettir'

A+A-

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İsrail Parlamentosu'nda oylanan ezan yasağı tasarısının Kudüs'ün tarihine bir hakaret olduğu değerlendirmesinde bulundu.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TRT1'de bu ay başlayacak, "Payitaht Abdülhamid" dizisinin çekimlerinin yapıldığı Kocaeli SEKA Film Platolarındaki setini ziyaret etti. Ziyaret esnasında "Payitaht Abdülhamid" dizisinin seyirciden gerekli desteği göreceğine inandığını söyleyen Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Türk tarihinin yakın dönemi çok önemli bir dönem. Büyük zaferlerin, büyük yenilgilerin olduğu, büyük kahramanlıkların, büyük ihanetlerin olduğu bir dönem. Alt üst oluşların, yeniden varoluşların yaşandığı, denilebilir ki binlerce yıllık Türk tarihi içerisinde ve özellikle Anadolu toprakları içerisindeki en zor, en karmaşık ama çok zengin, özellikle tarihi bilgi bakımından da çok zengin bir dönem. O döneme ışık tutması bakımından önemli bir dizi olacak Sultan Abdülhamit'in hayatıyla ilgili dizi."

İsrail Parlamentosundaki yasama komisyonunun, ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısıyla ilgili görüşü sorulan Kurtulmuş, yasa tasarısının şimdiye kadar gelen kısmıyla kabul edilebilir bir teklif olmadığını dile getiren Kurtulmuş, Kudüs'ün, İbrahimi üç dinin merkezi olduğuna vurgu yaptı.

İsrail Parlamentosundaki komisyonda oylanan yasa tasarısının, genel kuruldan geçmesi durumunda, Kudüs'ün tarihine karşı yapılmış olan bir hakaret olacağının altını çizdi.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu, aynı zamanda din özgürlüğüne karşı bir karardır. Bu, aynı zamanda siyasi olarak da fevkalade vahim bir karar olur. Biliyorsunuz dünya barışının kilidi Ortadoğu'dur, anahtarı ise Filistin barışıdır. Bu karar, asla Filistin barışına hizmet etmeyecek bir karar olur. Son derece yanlış bir karar olur. Ümit ediyoruz ki, İsrail Parlamentosu bu aymazlığa son verir ve böyle bir karar İsrail Parlamentosundan geçmez. Kaldı ki, şunu da çok açık bir şekilde ifade etmek isterim; ne olursa olsun, ezan sesini kısmaya kimsenin de gücü yetmez.

Biliyorsunuz ezan yasağı ortaya çıktığı anda Filistinliler, Kudüs'te evlerinin damlarına, pencerelerine çıkarak 'Siz bir kaç tane minareden ezan sesini yasaklamaya kalkarsanız, biz bütün camlardan, çatılardan ezan okuruz' diyerek Filistinler ezan okumayı sürdürdüler, bundan sonra da sürdürürler. Böyle bir karar alınmayacağını ümit ederim. Bu karar alınsa da Filistinli ve dünya Müslümanları bakımından yok hükmünde bir karardır. Bu karar uygulanmaz, Filistinli Müslümanlar orada ezan okumaya devam ederler."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.