PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. Eski hakimler Özçelik ve Başer için istenen cezalar belli oldu
Eski hakimler Özçelik ve Başer için istenen cezalar belli oldu

Eski hakimler Özçelik ve Başer için istenen cezalar belli oldu

A+A-

Paralel Yapı soruşturmasında tutuklanan sanıkların tahliyesine karar veren hakimler Özçelik ve Başer'in 17 yıla kadar hapsi isteniyor.


"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesine karar veren ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer hakkında istenen cezalar belli oldu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandıkları davada "terör örgütü üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından Özçelik ve Başer'in Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314 ve 257. maddeleri uyarınca 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zeybek, cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçu ile soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlarının yasal unsurları oluşmadığından sanıkların bu iki suçtan beraatini istedi.

Zeybek ayrıca, sanıklar hakkında mahkumiyet talep edilen suçlarda, bu suçların işleniş biçimi, işlenmesinde kullanılan araçlar, suçların işlendiği zaman ve yer, suç konularının önem ve değerleri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, faillerin kastına dayalı kusurların ağırlığı, faillerin güttüğü amaç ve saikler gibi nedenlerle alt sınırdan uzaklaşılarak cezanın belirlenmesi talebinde bulundu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.