PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2491.5780.3%
  • DOLAR32.5710.22%
  • EURO34.7380.21%
  • STERLİN40.5810.23%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Esenler'de 'Haksız Kazanç' Denetimi!
Esenler'de 'Haksız Kazanç' Denetimi!

Esenler'de 'Haksız Kazanç' Denetimi!

Esenler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle yapılan haksız fiyat artışını engellemek için harekete geçti.

A+A-

Esenler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Stokçular ve fahiş fiyatlar konusunda duyarlı olunması' uyarısı üzerine iş yerlerinde yapılan usulsüz fiyat artışı, etiket uygulaması, reyon ve kasa arasındaki fiyat farkı denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, marketlerde rafları tek tek dolaşarak fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği ve etiket denetimi yapıyor.

yts.jpg

Fırınlardaki gramaj ve fiyat artışı kontrol edilerek, "haksız kazanç" elde edilmesi engelleniyor. Yapılan denetimlerde, haksız kazanç ile tüketiciyi mağdur edenlere ve piyasa şartları dışında haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen iş yerlerine, yasal mevzuat kapsamında cezai yaptırım uygulanıyor. 

Denetimlerde ayrıca iş yerlerinin genel hijyen kurallarına uygunluğu, gıda ürünlerindeki son kullanma tarihi ve iş yeri ruhsatlarıyla ilgili genel denetimler de yapılıyor. Market ve alış-veriş merkezlerinde fiyatlar ve diğer konularda şüphelendikleri konularda vatandaşlardan kendilerinde ihbarda bulunulmasını isteyen zabıta yetkilileri, "Son günlerde vatandaşlar duyarlılık göstererek şikayetlerini artırdılar. Bu duyarlılığın devam etmesini bekliyoruz" dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.