PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. Esed rejimi ile muhalifler yeni bir esir takası yapabilir
Esed rejimi ile muhalifler yeni bir esir takası yapabilir

Esed rejimi ile muhalifler yeni bir esir takası yapabilir

A+A-

Suriye'de Esed'i destekleyen tabanın baskısı Şam yönetimini muhaliflerle "esir değişimi" yapmaya zorluyor.


Esed rejimi ile muhalifler arasında en son 7 Şubat'ta Hama kentinde yapılan esir değişimi sonrası,  Esed rejimini destekleyen tabanın baskısıyla Şam yönetiminin muhaliflerle yeni bir esir değişimi yapacağı söyleniyor.

Rejimin 2012'de kurulan Ulusal Uzlaşı Bakanlığı ile muhalifler tarafından Haziran 2016'da kurulan Esir İşleri Genel Kurumundan heyetlerin iki ay süren görüşmelerin ardından vardığı anlaşma kapsamında, Esed rejimi çocuk ve kadınlardan oluşan 55 esiri muhaliflere, muhalifler de çocuk ve kadınlardan oluşan 54 kişiyi rejime teslim etti.

Esir İşleri Genel Kurumu Müdürü Zeyd Ebu Zeyd, savaşın uzamasıyla rejime destek verenlerin seslerinin yükseldiğine işaret ederek, "Esed'i destekleyen tabanın, rejime güveni azalıyor. Rejime destek veren halkın çocukları hep savaşın bir parçası oldu. Halkın baskısı, rejimi muhaliflerin elindeki esirler için bizimle irtibata geçmeye zorladı." diye konuştu.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde, Esed rejimine ait farklı rütbeli ve uyruktan çok sayıda askerin yer aldığına dikkati çeken Ebu Zeyd, yakında muhaliflerle rejim arasında yeni bir esir değişiminin olabileceğini de dile getirdi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.