PİYASALAR

  • BIST 1008978.781.95%
  • ALTIN2299.3391.03%
  • DOLAR32.3240.23%
  • EURO35.068-0.11%
  • STERLİN40.8960.13%
  1. HABERLER

  2. Esed PKK'lıların yaralarını sarıyor
Esed PKK'lıların yaralarını sarıyor

Esed PKK'lıların yaralarını sarıyor

A+A-

Suriye'de Beşar Esad rejimi ve terör örgütü PYD/PKK arasındaki işbirliği güçlendi. Esad güçleri yaralı teröristleri hastaneye ulaştırıyor.


Suriye'de Beşar Esad rejimi ve terör örgütü PYD/PKK arasındaki işbirliği güçlendi. Rejim, örgütün, Afrin ilçesinden sonra Halep'in Şeyh Maksut ve Hüllük bölgelerinde "terör akademisi" kurmasını desteklerken, yaralı militanları da kendi uçaklarıyla Şam'daki devlet hastanesine taşıyor.

YARALI TERÖRİSTLERİ HASTANEYE TAŞIDILAR

Türk güvenlik kaynakları, AA'ya yaptıkları açıklamada, rejime ait uçakların, örgütün kontrol ettiği Kobani ve Afrin ilçeleri ile Haseke ilindeki çatışmalarda yaralanan teröristleri, Şam devlet hastanesine taşıdığının tespit edildiğini bildirdi.

REJİM TARAFINDAN UÇAKLA ALINDILAR

Güvenlik kaynaklarına göre, geçen hafta içinde, PKK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticilerinden ikisi Suriye'ye gelerek, rejim tarafından uçaklarla gece geç saatlerde Şam hastanesine götürüldü.

Bu arada, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Kandil ve Afrin'den sonra Halep kent merkezinin doğusunda kontrol ettiği Şeyh Maksud ve Hüllük bölgelerinde teröristler için eğitim merkezi kurdu.

Esasen Türkmen bölgesi olan Hüllük, geçen yılın sonunda sivil ve muhaliflerin tahliyesinden sonra kısmen PYD/PKK'nin kontrolüne girmişti. Halihazırda Hüllük'te hem rejim hem PYD/PKK unsurları bulunuyor.

Afrin'de geçen ay faaliyete geçen terörist eğitim merkezinde, yüzlerce terörist, yabancı eğitmenlerden ağır silah kullanımı, bomba ve savaş teknikleri dersleri alıyor.

Bu iki kampta, yüzlerce terörist Afrin'deki eğitime benzer sisteme tabi tutuluyor.

PYD/PKK ve rejim, iç savaşın başından itibaren nadiren ve sadece küçük çaplı çatışmalara girdi. Aralarındaki güçlü işbirliği en fazla Haseke'de dikkati çekiyor. Örgüt, 2012'nin başında rejimden devraldığı Haseke'de rejime vergi vermeye devam ediyor. Rejim, kamu kurumlarını çalıştırırken, güvenliği rejim güçleri ve örgüt birlikte sağlıyor. Haseke'nin kuzeydoğusunda bulunan PYD/PKK kontrolündeki Rümeylan petrol sahası birlikte korunuyor. Çıkarılan petrolün bir kısmı rejime veriliyor.

Aralık 2015'te rejim ve örgütün işbirliği Halep'e taşınmıştı. Haseke'de imzalanan ortak askeri eğitim ve strateji anlaşması yeni işbirliğini belirlemişti. Anlaşma, rejimin Şeyh Maksud ve Afrin'de örgüt militanlarına mühimmat ve eğitim vermesini içeriyor. Karşılığında da PYD/PKK, güçlerini Halep'teki operasyonlarında rejimin hizmetine sunuyor.

Rejimin eğittiği kişiler de genellikle 18-40 yaş arası, Afrin ve Şeyh Maksud gibi PYD/PKK kontrolündeki bölgelerde zorla askere alınmış kişilerden oluşuyor.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.