PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2309.8771.49%
  • DOLAR32.3390.29%
  • EURO35.0750.03%
  • STERLİN41.010.62%
  1. HABERLER

  2. Esed-DEAŞ işbirliğinin kanıtları Mistura'nın önünde
Esed-DEAŞ işbirliğinin kanıtları Mistura'nın önünde

Esed-DEAŞ işbirliğinin kanıtları Mistura'nın önünde

A+A-

Suriye konulu Cenevre görüşmelerinin 5. gününde Suriyeli muhalifler, Esed rejiminin terör örgütü DEAŞ ile işbirliği yaptığını gösteren kanıtları BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura'ya sundu.


İsviçre'nin Cenevre kentinde süren Suriye konulu görüşmelerin 5. gününde, muhalifler, Esed rejimi ve terör örgütü DEAŞ arasındaki işbirliğine ilişkin kanıtları Mistura'ya sunduklarını açıkladı. 

Heyet, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı çerçevesinde önce geçiş yönetiminin kurulması ve bu yönetimin anayasayı hazırlayıp seçimleri düzenlemesine ilişkin yol haritasında, Mistura'nın getirdiği yeni yaklaşıma yanıt verdi. 

Muhalifler, Mistura'nın üç konuyu aynı anda ele alma önerisine, "önce geçiş yönetimi konusunda ilerleme kaydedelim, iyi niyet görülürse diğerlerini de ele alalım" yanıtını verdi.

Muhalefet heyeti ayrıca, Moskova ve Kahire yönetimleriyle yakınlığıyla bilinen ancak kendilerini "muhalefet" olarak adlandıran grupların durumuna açıklık getirilmesini talep etti. 

Mistura, durum değerlendirmesi için muhaliflerden zaman istedi.

Temasları "olumlu" olarak niteleyen Hariri, yarın Rusya heyetiyle bir araya geleceklerini belirterek, Rusya'dan rejime baskı yapmasını talep edeceklerini söyledi.

Hariri, rejim ve DEAŞ işbirliğine ilişkin ellerinde kanıtlar olduğunu dile getirerek, bunları  Mistura'ya sunduklarını söyledi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.