PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. Esed ateşkes de görüşme de dinlemiyor
Esed ateşkes de görüşme de dinlemiyor

Esed ateşkes de görüşme de dinlemiyor

A+A-

Suriye'de Esed ve yabancı terörist ortakları, sivilleri vurmaya devam ediyor. Rejim, ateşkese ve halihazırda süren Cenevre Görüşmeleri'ne de kulak asmıyor.


Esed ve yabancı terörist ortaklarının ülkede muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik son 5 gündeki saldırılarında 39 sivil hayatını kaybederken, 170'ten fazla sivil yaralandı.

Sivil savunma kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Esed güçleri 18 Şubat'ta Şam'ın doğusunda, muhaliflerin denetimindeki Haresta ilçesinde cenaze töreninin yapıldığı alana ''fil'' adı verilen füzelerle saldırdı. Saldırıda 17 sivil ölürken, 54 sivil yaralandı.

Rejim güçleri, 19 Şubat'ta Şam'ın doğusundaki Kabun semtini de fil füzeleriyle hedef aldı. Saldırıda bazıları ağır 97 kişi yaralandı.

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağı aynı gün, ülkenin güneyindeki Dera iline bağlı Nasib ilçesinde sivil yerleşim yerini bombaladı. Saldırıda 6 sivil hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Orduya ait bir savaş uçağı, 20 Şubat'ta da Şam'ın doğu kırsalındaki Duma ilçesinde ve Berze semtinin muhaliflerin kontrolündeki kısmında yerleşim yerini hedef aldı. Bombardımanlarda 9 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Esed rejiminin, dün ülkenin kuzeybatısındaki İdlib'in Maaret el-Masrin beldesinde yerleşim yerine yönelik hava saldırısında ise 7 sivil yaşamını yitirdi, 12 sivil yaralandı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.