PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan, tanık olarak dinlendi
Erdoğan, tanık olarak dinlendi

Erdoğan, tanık olarak dinlendi

A+A-

FETÖ çatı davasında tanık olarak dinlenen Akit Gazetesi yazarı Latif Erdoğan, FETÖ'ye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.


15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden önce açılan ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 sanığın yargılandığı FETÖ çatı davasına, Latif Erdoğan'ın tanık olarak beyanının alınmasıyla devam edildi. 

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 12'nci duruşmasına tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, Dilaver Azim, Kazım Avcı, Alaeddin Kaya, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy ve İlhan İşbilen ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Akit gazetesi köşe yazarı Latif Erdoğan, Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın sorularını yanıtladı.

FETÖ elebaşı Gülen'i 1968'de tanıdığını, her türlü faaliyetlerde birlikte çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, dini tedrisat ve risaleleri okumak üzere düzenlenen kamplara katıldığını, Gülen ile hoca-talebe ilişkilerinin devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, 2001'de "cemaatten" isteğiyle ayrıldığını, buna rağmen Gülen ile kurumsal ilişkisinin devam ettiğini, 2011'de Gülen'den gelen tebliğ üzerine ihraç edildiğini ve örgütle ilişiğinin kesildiğini aktardı. 

Örgütte kaldığı dönemde meseleye kadrolaşma olarak bakmadığını, cemaat faaliyetlerini, "emniyette, askeriyede, yargıda bizim gibi insanlar yetişsin" şeklinde algıladıklarını savunan Erdoğan, bu fikrinin, 17-25 Aralık sürecinden sonra değiştiğini aktardı.

Latif Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen'i, "Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya teşebbüs eden bir insan" olarak gördüğünü söyledi. 

Erdoğan, Samanyolu TV'deki her türlü programın Gülen'e danışılıp icra edildiğini, Gülen'in bilgisi dışında program yapılamadığını, hatta Zaman Gazetesi'nin manşetlerinin bizzat Gülen tarafından atıldığını aktardı.

Gülen'in, Humeyni'nin İran'daki devrimi örnek göstererek, kendisine "Bir gün biz de kendi ölçülerimizde yapacağız. Ankara'ya geldiğimizde biz de bir milyon insan toplayacağız." dediğini aktardı. 

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.