PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan, Mehmet Şimşek'e "ekonominin başına geç" dedi mi? İşte cevabı
Erdoğan, Mehmet Şimşek'e "ekonominin başına geç" dedi mi? İşte cevabı

Erdoğan, Mehmet Şimşek'e "ekonominin başına geç" dedi mi? İşte cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 12 yıl bakanlığını yaptığı Mehmet Şimşek ile görüşmesini ardından neler konuşulduğu merak konusu oldu. Bu konuda Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi köşesine yazdı. İşte cevabı

A+A-

"Erdoğan'ın Mehmet Şimşek ile görüşmesi ise farklı bir havada devam ediyor. Mehmet Şimşek de Ali Babacan gibi ekonomi yönetiminde başarılı bir isim. AK Parti'de siyasete katılmadan önce Merril Lynch'in parlak stratejistlerinden biriydi. 12 yıl bakanlık yaptıktan sonra şimdi Qinvest'te üst düzey bir görev üstlendi. Hayatı Londra, Doha ve New York arasında geçiyor. Ailesi nedeniyle bir ayağı Ankara'da. 

Yapılan görüşmede Erdoğan, Şimşek'e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifte bulunmuyor. Çünkü daha önceden aracılar vasıtasıyla nabzını yoklamıştı. AK Parti tarafından edindiğim izlenime göre verimli bir görüşme gerçekleşmiş. Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunmuş. Erdoğan verdiği bilgilerden dolayı memnun kalmış. Şimşek'e 'zaman zaman bir araya gelelim' demiş. Şimşek de12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan'a teşekkür etmiş denildi.

Yani Erdoğan'dan bakanlık teklifi yok. Şimşek'in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu olmadığı söylenildi. Şimşek'in görevinden ayrılıp yeniden kabineye girmek gibi bir düşüncesi yok. En az 1,5-2 yıl Qinvest'teki görevini sürdürmekte kararlı olduğu belirtiyor. Yapılan görüşme iki saat süren Erdoğan - Şimşek görüşmesi olumlu izlenimlerle sonuçlanıyor..."

191507-erdoğan-şimşek.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.