PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. Erdoğan, Madagaskar'da Kadın Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı
Erdoğan, Madagaskar'da Kadın Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı

Erdoğan, Madagaskar'da Kadın Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika turuna eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Madagaskar'da TİKA öncülüğünde hizmete giren Kadın Eğitim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Madagaskar'da TİKA tarafından hizmete sokulan ve ekipman desteği verilen Kadın Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı. Afrikalı kadınların hayatına kalıcı bir yatırım yapmak amacıyla yapılan eğitim yardımları çeşitli alanlardan oluşuyor. Nakış, dikiş, bilişim, bahçıvanlık ve aşçılık bölümlerinden oluşan eğitim merkezinde 100'e yakın kadın eğitim alıyor.

Emine Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, "Ülkelerimiz ne kadar uzak olsa da, kalplerimiz bir ve beraberdir. Türkiye, Afrika için kardeşliğin vatanıdır. Afrika'nın kalkınma çabalarına destek olmak bizim için bir kardeşlik sorumluluğudur" dedi.

Emine Erdoğan, kadınların burada ürettiği el emeği ürünlerin, Ankara'da açılan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nde kar amacı gütmeden satılabileceğini ve gelirinin Afrikalı kadınlara geri döneceğini söyledi.


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.