PİYASALAR

  • BIST 1009069.65-0.11%
  • ALTIN2324.8470.78%
  • DOLAR32.370.12%
  • EURO34.967-0.31%
  • STERLİN40.928-0.31%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Erdoğan, Atatürk'ten sonra ülkenin en güçlü şahsiyet olacak'
'Erdoğan, Atatürk'ten sonra ülkenin en güçlü şahsiyet olacak'

'Erdoğan, Atatürk'ten sonra ülkenin en güçlü şahsiyet olacak'

A+A-

Arnavutluk eski BM Temsilcisi Baleta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ ile mücadelede sonuna kadar gidip tamamen mücadeleyi başarması halinde, ülke için Atatürk'ten sonra en güçlü şahsiyet olacağını söyledi.


Arnavutluk'un eski Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Abdi Baleta, Arnavutluk-Türkiye ilişkilerinin yanı sıra Türkiye'nin Arnavutluk ve Balkanlar'daki rolünü ve FETÖ'nün bölgedeki etkisini değerlendirdi.

Türkiye'yi iyi tanıdığını ve diplomatlığı döneminde birçok kez ziyaret ettiğini anlatan Baleta, Türkiye'nin Arnavutların "stratejik ortağı ve mutlak müttefiki" olduğunu vurgulayarak, "Arnavutluk'un stratejik ihtiyacını üç çerçevede nitelendirilebiliriz. Balkanlar'daki müttefik ve stratejik ortağımız Türkiye'dir. Avrupa'da Almanya, dünyada ise ABD'dir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki değişime de değinen Baleta, "eski" ve "yeni" Türkiye arasında büyük bir fark olduğunu belirterek, "Türkiye'deki başarısız darbe girişimi gerçeği de bu ülkenin değiştiğini gösteriyor. Ekonomi, siyasi rol ve siyasi zihniyet değişti." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin güçlü olmasını söyleyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltilen eleştirilere yanıt veren Baleta, "O, bugün Türkiye'dir ve Türkiye'yi temsil etmektedir. O, ülkesi için neyin en iyi olduğunu biliyor. Çalışmalarının sonuçsuz kalmamasını umuyorum." dedi.

Baleta, Türkiye'nin çıkarı doğrultusunda atılan her adımı memnuniyetle karşıladığını, anayasa değişikliği benzeri değişikliğin  Arnavutluk için de gerekli olduğuna işaret etti.

FETÖ'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişimini de değerlendiren Baleta, "Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreci sona götürür ve bu durumla tamamen mücadele ederse benim için Atatürk'ten sonra, ülkenin en güçlü şahsiyeti olarak kalacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsil ettiğini yineleyen Baleta, "Ülkeye karşı olanlar onu temsil etmiyor. Onlar (FETÖ), dini hareketi, siyasi-dini hareketi veya bir askeri hareketi temsil edebilir ancak Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil ediyor. Onun yaptıkları Türkiye için faydalıysa, ülkemiz için de faydalıdır." diye konuştu.

Baleta, Türkiye'nin birçok alanda yapacağı daha çok iş olduğunu belirterek, "Kendi ticari, ekonomik ve siyasi çıkarını da gözeterek Arnavutluk ve Arnavutlara karşı daha imtiyazlı davranmaya devam etmeli. Arnavutluk, Türkiye'nin diğer Balkan ülkelerine göre daha güvenli adım atacağı bir ülke." dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.