PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. Engelsiz hastanede işler yolunda
Engelsiz hastanede işler yolunda

Engelsiz hastanede işler yolunda

A+A-

Erzincan'da Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, engelsiz yaşam için kriterlerini yüzde 90 tamamlayarak, engelliler için yaşamı kolaylaştırdı.


Erzincan'da Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, engelsiz yaşam için kriterlerini hayata geçirmek için çalışmalarına başladı.

Sağlık Bakanlığının belirlediği 100 kriterin hastanede uygulanması için sürdürülen çalışmalarda, engelliler için otopark, engelli rampaları, hissedilebilir yüzey işaretlerinin yanı sıra acil girişlerinde oluşturulan engelli yardım çağrı butonları, akülü araç şarj üniteleri oluşturuldu. İşaret dili eğitiminin verilmeye başlandığı hastanede, kriterlerin yüzde 90'ı gerçekleştirildi.

Hastane, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Temel Sağlık İstatistikleri Modülü'nde 90 puan alarak geçen yıl Türkiye'de bu kriterlere en yakın uygulama yapan hastane seçildi.

Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek, hastanede her alanda engelliler için daha rahat erişimi sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Hastanemizde engellilerin rahat erişimi için otopark, poliklinik girişlerinde engelli rampaları ve hissedilebilir yüzey işaretleri yaptık. Acil girişlerinde oluşturulan yardım çağrı butonları ile engellilerin hastaneye rahat erişimini sağlamak istedik. dedi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.