PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2492.7390.13%
  • DOLAR32.51-0.08%
  • EURO34.5510.01%
  • STERLİN40.434-0.19%
  1. HABERLER

  2. Elektrikte kayıt dışıyla mücadele tam gaz devam ediyor
Elektrikte kayıt dışıyla mücadele tam gaz devam ediyor

Elektrikte kayıt dışıyla mücadele tam gaz devam ediyor

A+A-

DEDAŞ, bölgede kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçmek ve elektrik kesintilerini sona erdirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.


Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'den (DEDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, Dicle bölgesinde kayıt dışı elektrik kullanımının yüzde 75 seviyesinde olduğu ve bu durumun düzeltilerek hizmet kalitesinin artırılmasına çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEDAŞ Genel Müdürü Karagüzel, hayata geçirdikleri bazı projeler sayesinde hem kayıt dışı kullanımı hem de elektrik kesintilerini sona erdirmeyi amaçladıklarını söyledi.  'Örnek Köy' projesinin kayıt dışı ile mücadelede etkili olmasını beklediklerini anlatan Karagüzel, kayıt dışı ile mücadele çalışmalarının önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Karagüzel, 2017'nin ilk gününden bu yana bölge genelinde gerçekleştirilen denetimler sırasında kayıt dışı elektrik kullanmaktan dolayı 12 bin 300 abone hakkında işlem yapıldığını, 2016'nın 45 günlük aynı döneminde de yine kayıt dışı kullanmaktan dolayı 14 bin abone hakkında işlem yapıldığını ifade etti. 

DEDAŞ'ın yürüttüğü "Örnek Köy" projesine dahil olan yerleşim alanlarında, sayaçlar direk üzerinde toplandığı için kayıt dışı kullanım sıfırlanıyor. Şebekesi yenilenen bu yerleşim alanlarında kayıt dışı kullanım olmadığı için elektrik kesintisi de tamamen ortadan kalkıyor.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.