PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.150.75%
  • DOLAR32.3590.09%
  • EURO34.945-0.34%
  • STERLİN40.92-0.34%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'El Bab'da ciddi bir temizlik harekatı yapılıyor'
'El Bab'da ciddi bir temizlik harekatı yapılıyor'

'El Bab'da ciddi bir temizlik harekatı yapılıyor'

A+A-

Milli Savunma Bakanı Işık, El Bab operasyonlarına ilişkin TSK ve ÖSO kuvvetlerinin yoğun faaliyetleriyle ciddi bir temizlik yapıldığını ifade etti.


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, El Bab operasyonuna ilişkin, El Bab'ın tümüyle kuşatılmış durumda olduğunu, içeride de ciddi bir temizlik harekatı yapıldığını açıkladı. Bakan Işık, El Bab'ın şehir merkezinin DEAŞ unsurlarından temizlenmesi için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yoğun bir faaliyet içinde bulunduklarını ifade etti. 

El Bab operasyonu bitene kadar Münbiç'teki PYD-YPG unsurlarının çekilmiş olmasını istediklerini belirten Işık, "Bu noktada ABD'yle çalışıyoruz. Arzu ettiğimiz sonucu şu ana kadar alamadık. Ama El Bab operasyonundan sonra Türkiye'nin iki önceliği olacak. Bunlardan birisi Münbiç, diğer Rakka olacak." ifadesini kullandı.

ABD'nin Rakka operasyonunu önemsediğini söyleyen Işık, İngiltere, Fransa ve koalisyon güçlerinin de bu operasyona büyük önem verdiğini ifade etti. Işık, "Rakka operasyonunun kalıcı bir barışa dönüşmesini istiyorsanız, bölgedeki istikrarın kalıcı olmasını istiyorsanız yapmanız gereken şey, Rakka operasyonunu PYD-PKK unsurlarıyla değil, bölgedeki insanlardan oluşan Arap unsurlarla, o bölge insanlarından oluşan unsurlarla yapmaktır. Bu noktada Türkiye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu noktada ABD'nin bugüne kadarki tavrında 'Bu konuyu hızlı bir şekilde değerlendirelim' noktasında gördük." diye konuştu.

Bakan Işık, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un Türkiye'de yarın Genelkurmay Başkanı Akar ile görüşmesinin askeri açıdan Rakka operasyonunun birlikte yapılıp yapılamayacağı noktasında önemli değerlendirmeler içereceğini söyledi. ABD'nin henüz kesin kararını vermediğini ifade eden Işık, görüşmelerin ABD'nin nihai kararını vermesinde etkili olacağını beklediklerini aktardı.

ABD Savunma Bakanı James Mattis'in PKK'ya karşı Türkiye'ye destek verecek olmasının önemine değinen Işık, bu durumun Türkiye açısından önemli bir durum olduğunu ifade etti. 

Işık, FETÖ karşıtı açıklamalarıyla bilinen ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in görevinden istifasına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi: 

"Dünkü görüşmeden (ABD Savunma Bakanı James Mattis) çıkardığımız sonuç şu: Amerikan yönetiminin FETÖ'ye bakışı, kesinlikle Obama yönetiminden daha farklı. Bu açıdan özellikle Türkiye'de darbe girişiminde bulunmuş bir yapının Amerika'da bulunmasını benimsemediklerini ifade ediyorlar. Ancak bunun bir yargı meselesi olduğunu söylüyorlar. Mattis, hatta Başkan Trump'ın aldığı kararın yargıdan nasıl döndüğünü örnek verdi. Ama Obama'nın duruşuyla aynı duruşta olmadıklarını söyleyebilirim. Şimdilik tabii bugünkü tablo bu."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.