PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. El Bab şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor
El Bab şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

El Bab şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

A+A-

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Uslu ve Kılıç memleketlerinde toprağa verildi.


Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Mahmut Uslu için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde askeri tören düzenlendi. Törene Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile garnizonda görevli askerler, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazına müteakip  şehit Uslu için cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Karşıyaka Mezarlığındaki şehitler bölümünde defnedildi. Şehit Uzman Çavuş Uslu'nun polis olan babasının da 20 sene önce şehit olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kılıç ise memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Kılıç'ın naaşı, merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kılıç'ın cenazesi, Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.