PİYASALAR

  • BIST 1009094.180.16%
  • ALTIN2324.8970.79%
  • DOLAR32.3660.12%
  • EURO34.97-0.19%
  • STERLİN40.913-0.32%
  1. HABERLER

  2. Ekonomi teşvik paketi CHP'yi rahatsız etti
Ekonomi teşvik paketi CHP'yi rahatsız etti

Ekonomi teşvik paketi CHP'yi rahatsız etti

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun,


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Referandum arifesinde yine aynı aldatmaca. Başbakanın ilan ettiği teşvik programı halka değil, referanduma yatırımdır. Bundan önce ilan ettikleri proje ve teşviklerin başına ne geldiyse, bu vaatlerin de başına aynı şey gelecek, referandum sonrası unutulacaktır." ifadesini kullandı.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 23 ile yönelik teşvik programı açıkladığını hatırlattı.

İktidarın bunda samimi olması durumunda her türlü desteği vereceklerini belirten Torun, yapılanın referandum yatırımı olduğunu, insanların sıkıntılarından siyasi kazanç devşirilmeye çalışıldığını iddia etti.

Referandum biter bitmez sözlerin de projelerin de unutulacağını ileri süren Torun, şöyle devam etti:

"Referandum arifesinde yine aynı aldatmaca. Başbakanın ilan ettiği teşvik programı halka değil, referanduma yatırımdır. Bundan önce ilan ettikleri proje ve teşviklerin başına ne geldiyse, bu vaatlerin de başına aynı şey gelecek, referandum sonrası unutulacaktır."

Ankara ile ilgili verilen sözlere işaret eden Torun, şunları ifade etti:

"Ne oldu Ankara'yı savunma sanayinin üretim merkezi yapma projesine, askeri uydular ve uzay merkezi projesi nerede inşa edildi? Güneykent diye ilan ettikleri 500 bin nüfuslu şehir ne durumda? 40 bin kişilik stadyum projeden gerçekliğe dönüştü mü? Keçiören-İstanbul Bulvarı arasındaki tünel ne aşamada? Akyurt'a kuracağınızı söylediğiniz fuar merkezi bitti mi? 'Ankara?yı termal sağlık merkezi yapacağız' dediniz, ne kadar yatırım yaptınız bu konuda?

Diyarbakır için 2011 yılında vermiş oldukları proje sözlerine bir göz atın. 'Suriçi için yenileme projesi' dediler, masaya oturdukları PKK'nın da katkılarıyla bugün Suriçi bir viraneye dönmüştür. Dicle Vadisi Projesi sözü verdiler, maketlerini yaptılar, projeler internet sayfalarında duruyor. 'Diyarbakır-Şanlıurfa Otoyolunu yapacağız' dediler, Karayollarının sayfasında 2023 hedefi olarak bekliyor. Soruyoruz nerede ve hangi aşamada bu projeler?"

Torun, Güneydoğu Anadolu Bölgesine yönelik teşvik programlarının büyük ölçüde sözde kaldığını belirtti.

Torun, şunları kaydetti:

"Şimdi referandumun kapıda olduğu bir dönemde, bir kez daha söz veriyorlar. Buradan Başbakana sesleniyorum, milletin evinde tencerenin kaynamadığı, onu ısıtacak sobanın yanmadığı bir ortamda, halkımızın sıkıntılarını siyasi rant için kullanmayınız. Bugün Türkiye ekonomisinin sıkıntılar içinde olduğu bir noktada, ihtiyacımız ulusal bir kalkınma hamlesi ve bu hamlenin yerel kalkınmayla el ele tutuştuğu ciddi bir program ve yaklaşımdır."


AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.