PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2476.5570.2%
  • DOLAR32.423-0.05%
  • EURO34.7080.21%
  • STERLİN40.4590.5%
  1. HABERLER

  2. "Egemenlik saraya verilecek"
"Egemenlik saraya verilecek"

"Egemenlik saraya verilecek"

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, TBMM'de görüşmeleri devam eden anayasa değişiklik telifi hakkında yazılı açıklama yaptı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, anayasa görüşmelerinin TBMM Genel Kurulundaki ikinci turunda tüm milletvekillerinin ağır bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Değişiklikle, yürütme, yasama ve yargı konusunda partili cumhurbaşkanına geniş yetkiler verildiğini, denetimin ise neredeyse imkansız hale getirildiğini ileri süren Budak, şöyle devam etti:

"Bu kadar geniş yetkinin bir kişide toplanması, güçler ayrılığının sonunu getirecektir. Güçler ayrılığının olmadığı yerde de hukuk ve demokrasinin var olamayacağı açıktır. Türkiye bir kırılmanın eşiğindedir. Egemenliği saraydan alıp millete veren Türkiye Cumhuriyeti?nden, egemenliğin tekrar saraya verileceği bir düzene geçilecektir. Tüm bunlar ortadayken, böylesine bir rejim değişikliğiyle ilgili karar verirken tüm milletvekillerinin sağduyuyla hareket etmesi gerekiyor. Türkiye'nin, milletimizin geleceği oylanacak. Milletvekilleri de oylarıyla tarihteki yerini belirleyecek."
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.