PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2495.870.48%
  • DOLAR32.5930.15%
  • EURO34.712-0.04%
  • STERLİN40.462-0.4%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. E-Devlet, SGK ödemelerinde de kolaylık sağlıyor
E-Devlet, SGK ödemelerinde de kolaylık sağlıyor

E-Devlet, SGK ödemelerinde de kolaylık sağlıyor

A+A-

SGK'nın vatandaşlara ödediği ancak çeşitli sebeplerle kurum hesabına geri dönen ödemelerdeki aksaklıklar, e-Devlet aracılığıyla artık kolayca çözülebilecek.



SGK'nın vatandaşlara ödediği ancak çeşitli sebeplerle kurum hesabına geri dönen ödemelerdeki aksaklıklar üzerine çalışma başlatan SGK, daha kısa sürede sorunun çözülmesi için harekete geçti.

Yapılan teknik çalışmaların ardından, emekli aylıkları, geçici iş göremezlik parası ile emzirme yardımı gibi vatandaşlara yapılan ama çeşitli nedenlerle Kurum hesabına geri dönen tüm ödemelerdeki aksaklıkların giderilmesi için e-Devlet üzerinden kolay bir şekilde başvurma imkanı sağlandı.

e-Devlet sayesinde, hesapta 1 yıl süreyle hareket olmadığı için SGK'ya iade edilen gelirler/aylıklar, her ayın 8'i ile 14'ü arasında sigortalı tarafından alınmadığı için Kuruma iade edilen tutarlar ile geçici iş göremezlik ödemesi, emzirme yardımı, şahıs sağlık ödemeleri gibi sigortalıların TC kimlik numarasıyla yapılan ödemelerdeki aksaklıklar en kısa sürede giderilecek.

Geri dönen Kurum ödemeleri, e-Devlet üzerinden başvurulup hesap tanımlaması yapılması halinde en geç 2-3 gün içinde vatandaşların hesabına yatırılabilecek.

Vatandaşların e-Devlet üzerinden yaptığı başvuruda sistemle iletişim bilgilerini de paylaşması halinde, ödemenin hesaba aktarıldığı da anında kısa mesaj ve e-posta aracılığıyla bildirilecek.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.