PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dünya Yetimler Günü'nde anlamlı açılış
Dünya Yetimler Günü'nde anlamlı açılış

Dünya Yetimler Günü'nde anlamlı açılış

A+A-

'Yetimler insanlığın aynasıdır' sloganıyla yola çıkan Yetim Vakfı, Dünya Yetimler Günü'nde Edirnekapı'daki yerinde davetlilerin katılımıyla açıldı.


İstanbul'un Fatih ilçesi sınırlarında yer alan Edirnekapı'da bulunan Yetim Vakfı, Dünya Yetimler Günü'nde açıldı. Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Başbakanlık Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni Bangladeşli yetim Seyfullah'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Halepli Bana Alabed de yaptığı konuşmada, Halep'te yaşadıklarından, Suriye'nin mevcut durumundan bahsederek, 'onlara el uzatalım' çağrısında bulundu. Alabed ayrıca, "Ben ve yetimi koruyup gözeten kimse Cennet'te yan yanayız." hadis-i şerifini hatırlattı. 

Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar selamlama konuşmasında, vakfın odak noktasının eğitim ve psiko-sosyal destek olduğunu ifade ederek, vakfın hikayesinin Halep'te Bana'nın dünyaya yükselttiği çığlık olduğunu söyledi. Gülsatar ayrıca, "Yetimi koruyup ona destek vermek, tüm insani yardım faaliyetleri içinde en meşakkatli olanıdır. Bu nedenle yetimlerle ilgili çalışmaların meşakkatine katlanabilen pek az insan var. Gönül isterdi ki, böyle bir vakfın kurulmasına hiç gerek kalmasın. Fakat ne yazık ki şu anda coğrafyamızda pek çok yetim var. Onları birtakım mafyalara, misyoner örgütlere teslim edemezdik. Vakfımız bünyesinde inşallah yetim kardeşlerimize destek olarak onları hayata hazırlayacağız." diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da yaptığı konuşmada, böylesi anlamlı bir sorumluluğu üstelendiği için Yetim Vakfı'na teşekkürlerini iletti.

Dualarla gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından vakıf hizmete açıldı. Daha sonra Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi avlusunda iftar yemeği verildi.

Yenikapı Haber/ Sümeyye Soylu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.