PİYASALAR

  • BIST 1009615.36-0.67%
  • ALTIN2479.702-0.17%
  • DOLAR32.4980.28%
  • EURO34.6280.32%
  • STERLİN40.5190.04%
  1. HABERLER

  2. DOST hatırlatması: Beyannameyi unutma
DOST hatırlatması: Beyannameyi unutma

DOST hatırlatması: Beyannameyi unutma

A+A-

Türkiye'deki Bulgar vatandaşı yaklaşık 100 bin seçmenin 26 Mart'ta Bulgaristan'da yapılacak erken seçime katılabilmesi için pazar gününe kadar internet üzerinden beyanname vermesi gerekiyor.




Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak erken parlamento seçimleri için geri sayım sürerken, Bulgaristan'daki Türk kökenli seçmenlerin sandık başına gitmeleri için çalışmalar hız kazandı. Türkiye'de Bulgar vatandaşı yaklaşık 100 bin seçmen bulunuyor.

Bulgaristan'da hükümetlerin genellikle koalisyonlardan oluşması, Türk kökenlilerin oylarını belirleyici kılıyor.

DOST Birliği Koalisyonu'nun Türkiye Seçim Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nazife Ahmedova, seçim çalışmalarını yürüttükleri Zeytinburnu Cevizlibağ'daki Seçim Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamada, Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) ile Şeref Halk Partisi'nin (HŞHP) 26 Mart'ta yapılacak erken seçime ittifak yaparak, DOST Birliği Koalisyonu adı altında girme kararı aldığını söyledi. 

Türkiye'deki seçmenlere seçime katılma çağrısında bulunan Ahmedova, şöyle devam etti:

"Söz konusu sorunları biraz olsun azaltmak için çalışıyoruz. Seçimde oy kullanabilmek için 26 Şubat'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Bundan dolayı seçmenlerimizin bu tarihe kadar Bulgaristan Seçim Merkezi'ne gönderilecek beyannameleri elektronik ortamda doldurması gerekiyor. Bu şekilde sandığa gittiklerinde sandık başında dilekçe doldurmak zorunda kalmayacaklar. Sadece imza atarak oylarını kullanabilecekler. Bu şekilde biraz da olsa daha çok seçmenin oy kullanmasını sağlamış olacağız."

Ahmedova, seçmenlerin bulundukları bölgelerde, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat ofisleri kurduklarını anlatarak, "Buralarda seçmenlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buralar çok önemli. Seçmenlerimiz en yakın zamanda buralara giderek, dilekçeleri doldurma konusunda yardım alabilirler. Biz zaten burada merkez olarak kendilerine her türlü yardımı yapıyoruz. Seçmenlerimiz ayrıca bu merkezlerden istedikleri yardımı alabiliyorlar." şeklinde konuştu.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.