PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. DOST Birliği kazandı
DOST Birliği kazandı

DOST Birliği kazandı

A+A-

Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak parlamento seçimleri için geri sayım sürerken, DOST Birliğinin adayı Mustafa Yahya belediye başkanlığı ara seçimlerinin ilk turunda en çok oyu aldı.



DOST Genel Başkanı Lütfi Mestan, yayınladığı basın bildirisinde, Rusçuk ili Vetova Belediyesine bağlı Loçova (Glodjevo) kasabasında hafta sonu düzenlenen belediye başkanlığı ara seçimlerinin ilk turunda DOST Birliğinin adayı Mustafa Yahya'nın en çok oyu aldığını açıkladı.

Mestan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerindeki seçimlerde, DOST Birliği Belediye Başkan adayı Yahya'nın ilk turda 784 oy, HÖH partisinin adayı Adem Hacimişev'in ise 578 oy aldığını belirtti.

Lütfi Mestan, "Bu özgür ruhun, siyasi baskıya rağmen elde ettiği bir zaferdir. Partimiz, korku ve (siyasi) bağımlılığın sembolü olan ve lideri saraylarda yaşayan HÖH'e kulak çınlatan bir tokat atmıştır." dedi.

Mestan, DOST Birliği'nin 44. Parlamentoda temsil edileceğinden emin olduğunu dile getirerek, ittifakın seçim yarışında başarılı olacaklarından hiç şüphesinin olmadığını kaydetti.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.