PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DGS sonuçları saat kaçta açıklanacak, nerden öğrenebiliriz?
DGS sonuçları saat kaçta açıklanacak, nerden öğrenebiliriz?

DGS sonuçları saat kaçta açıklanacak, nerden öğrenebiliriz?

DGS 2019 sonuçları açıklandı mı? İşte, ÖSYM sonuç sayfası  ve merak edilenler.

A+A-

DGS sonuçları, iki yıllık ön lisans programlarından dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler tarafından heyecan ve merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılan sınav bilindiği üzere yine ÖSYM’nin Aday İşlemeleri Sayfası (AİS) üzerinden öğrenilebiliyor. Sonuçların açıklanma tarihi ÖSYM takviminde 25 Temmuz Perşembe yani bugün olarak duyuruldu. 

DGS 2019 SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM takvimine göre sonuçlar kesinlikle bugün gün içerisinde yayınlanacak. Bu sebeple dikkatler sonuçların açıklanacağı saate odaklanmış durumda. En çok merak edilenler arasında ise “DGS 2019 sonuçları saat kaçta açıklanacak?” sorusunun cevabı isteniliyor.
Geçmiş yıllardaki deneyimler ve diğer sınav sonuçlarının açıklanma saatleri göz önüne alındığında DGS sonuçlarının saat, 10.00 veya 14.00’te yayınlanması düşünülüyor. Ama şu ana kadar açıklanmadı. Bununla birlikte her ne kadar sonuçların açıklanacağı saatle ilgili tahminler bulunsa da bu tahminler kesinlik belirtmiyor.

DGS SONUÇLARI ÖSYM’DE OLACAK!

DGS 2019 sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavların sonuçlarında olduğu gibi bu sınavın sonucu da “sonuç.osym.gov” sayfası ve eş zamanlı olarak da ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası AİS üzerinden yayınlanacak. Sınava giren 2 yıllık ön lisans mezunu öğrenciler sonuçlar ÖSYM şifreleri ve TC Kimlik no ile veya e-Devlet uzantısı ile erişim sağlayabilecekler. İşte merakla araştırılan sonuç sayfası…

DGS 2019 SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

PUANLAR NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

120 sorudan oluşan DGS'de sayısal ve sözel testler uyguladı. Pazar günü yapılan 2019-DGS'nin sonuçları sadece 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.