PİYASALAR

  • BIST 1009852.961.4%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Derdimiz kimseyle kapışmak değil'
'Derdimiz kimseyle kapışmak değil'

'Derdimiz kimseyle kapışmak değil'

A+A-

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada anayasa değişikliğinin yeni bir düşünce olmadığını, uzun zamandır tartışılan bir konu olduğunu söyledi. 16 Nisan günü paket bir seçim yapılacağını aktaran Kurtulmuş, 'dünyanın sonu değil, söz de karar da milletindir' diye konuştu.


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısında partililere hitap ederek, anayasa değişikliğinin Türkiye'ye kazanımlarının neler olacağını anlattı.

Referandum kampanyasının nezih bir şekilde geçmesi temennisinde bulunan Kurtulmuş, AK Parti'nin bu kampanyayı pozitif bir kampanya olarak yürüteceğini belirtti.

"Bizim derdimiz kimseyle dalaşmak, kimseyle kapışmak değildir. Bizim derdimiz milletin önünü açmak, milletin istikbale doğru daha hızlı bir şekilde yürümesini sağlayabilmektir." diyen Kurtulmuş, her seçimin sandıkta kazanıldığını, millet ne derse onun olacağını sözlerine ekledi.

Zaman zaman bazı partilerden özelikle de ana muhalefet partisinden gelen eleştirilerin olduğunu aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Nihayetinde bir halk oylaması var, bir paket oylanıyor. Dünyanın sonu değil. Karar da söz de milletindir. Millet ne karar verirse başımızın üstündedir. Bütün partiler bu olgunluğu göstermelidir. Bütün siyasi görüşler bu olgunluğu göstermelidir. Biz böyle bir olgunluk ile millete güvenen bir olgunluk ile yola çıktığımız için Allah'ın izniyle millet de elimizi bırakmayacak ve bu güvenin gereğini 16 Nisan'da yapacaktır."

Zaman zaman, "Bu kadar işimiz varken neden anayasa değişiklik paketini getiriyorsunuz? Türkiye'nin başka işi gücü yoktu da anayasa değişikliği mi yapacağız?" sözlerinin kullanılmasına da şöyle yanıt verdi:

"Biz bunu yeni konuşmuyoruz. Sanki, beyler yeni dinliyor gibi hareket ediyorlar. Ben kendimi bildim bileli, bu memlekette hep anayasa değişikliği konuşulmuştur. Bu bağlamda da hep başkanlık sistemi, yürütmede tek başlılık sağlanarak hızlı karar alacak bir yürütmenin ortaya konulması hep konuşulmuştur. Bu yönetim sistemiyle birlikte vesayetçi düzenin yanlışlıklarından, sakatlıklarından kurtuluyoruz ve yeni bir yürütme modeline kavuşuyoruz."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.