PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. 'Demokratik savaşla referandumu kazanacağız'
'Demokratik savaşla referandumu kazanacağız'

'Demokratik savaşla referandumu kazanacağız'

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, referandum sürecine ilişkin 'demokratik savaşla, namusumuzu korumak için bunu kazanalım' dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP Hanak İlçe Teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, referandumda hayır diyeceklerini, buna Hanaklıların da destek vereceğini söyledi.

Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sürecine ilişkin konuşan Yılmaz,  "Demokratik bir savaşla bunu kazanalım. Biz namusumuzu korumak için bunu yapalım. Demokrasi ve Cumhuriyet bizim namusumuzdur. Onu korumak da bizim vazifemiz ve görevimizdir." dedi.

Referandumun Türkiye meselesi olduğunu, bu nedenle "hayır" için çalışacaklarını anlatan Yılmaz, "Buradaki mücadelenin bayraktarlığını Türk halkı yapacak, buradaki halk yapacak. Doktorlar, öğretmenler, Türkiye'ye gönül vermiş sıradan insanlar yapacak. Dayatılan bu sistemi biz referandumda sandığa gömmek zorundayız. Eğer biz bunu başaramazsak, o zaman Türkiye'deki demokratik sistem çöpe atılacak demektir. Önümüzde bir tercih var, biz Türkiye'den mi yanayız, demokrasiden mi yanayız, yoksa tek adam rejiminden, diktatörlükten mi yanayız." diye konuştu.

Türkiye'nin inişli çıkışlı da olsa demokratik kültürle yaşamaya alışmış bir ülke olduğunu söyleyen Yılmaz, "Her ne olursa olsun, demokrasi AKP döneminde ne kadar aşındırılırsa aşındırılsın, Türkiye'de demokratik kültür devam ediyor. Türkiye'nin önünü siz referandumda açacaksınız. Demokratik bir savaşla bunu kazanalım. Biz namusumuzu korumak için bunu yapalım. Demokrasi ve Cumhuriyet bizim namusumuzdur. Onu korumakta bizim vazifemiz ve görevimizdir." ifadelerini kullandı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.