PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Dalak Otunun Faydaları
Dalak Otunun Faydaları

Dalak Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Dalak otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Dalak otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Dalak otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Dalak Otunun Faydaları

Doğanın hastalıklara karşı şifa niteliği taşımakta olduğu bitkiler arasında yer alan dalak otu güzel kokusu ve acımsı tadı ile bir çok hastalığın oluşumunu engellemektedir. Alternatif tıbbın kullanımını önermekte olduğu dalak otu aynı zamanda hastalıklarda iyileştirici özelliğe de sahiptir. Dalak otunun içerisinde yer alan bitkisel uçucu yağlar, tanen, saponinler, reçine, acı maddeler ve glikozitler açısından oldukça zengin minerallere sahiptir. Hem çiğnenebilir hem de çay olarak tüketilebilir olan dalak otu halk arasında yavşan otu ve mayası otu olarak da bilinmektedir. Ülkemizde Haziran ve Eylül tarihleri arasında oluşmakta olan dalak otu bir çok hastalığa şifa niteliği taşımaktadır.

dalakotu2.jpg

Ağız Sağlığını Korur

Dalak otu (mayası otu) içerisinde barındırmakta olduğu zengin mineraller ile ağız sağlığına katkıda bulunmaktadır. Ağız içerisinde meydana gelen enfeksiyonel hastalıkların önüne geçmekte olan dalak otu damaklarda meydana gelen bakteri ve mikrop oluşumlarını da yok etmektedir. Diş eti kanamalarına ve diş eti iltihaplanmalarına karşı oldukça etkili bir özellik göstermektedir. Çiğnenerek tüketildiğinde sigaraya bağlı ağız içerisinde oluşan zifirleri yok etmektedir.

Uyuşturucu Bağımlılığını Önler

Günümüzde gen ve yetişkin bireyler için sağlığı tehdit altına almakta olan uyuşturucu maddelere karşı oldukça etkili özelliğe sahip olan dalak otu düzenli kullanımlarda uyuşturucu bağımlılığı ve uyuşturucu tedavisi görmekte olan bireylerde olumlu sonuçlar göstermektedir. Yapılan klinik araştırmalar neticesinde uyuşturucudan uzaklaştırıcı etkisi ile uyuşturucu bağımlılığını sonlandırmakta olduğu saptanmıştır.

Sindirim Sistemini Düzenler

Dalak otu sindirim sistemlerine bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçme özelliğine sahiptir. İçerisinde yer alan tanen ve glikozitler sayesinde sindirim sistemini düzenlemekte olan dalak otu hazımsızlığı ve şişkinliğe karşı oldukça etkili sonuçlar göstermektedir.

Bağışıklık Sistemini Korur

Mineral bakımından oldukça zengin olan dalak otu bağışıklık sistemini dengede tutarak bakteri ve mikrop oluşumlarının önüne geçmektedir. Çay olarak tüketilmesi dahilinde dalak otunun vücut içerisinde yer alan zararlı maddelere karşı mikrop sökücü özelliğe sahip olup bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

İştah Açıcı Özelliğe Sahiptir

Yeme problemi olan genç ve yetişkin bireylerde düzenli kullanımlarda iştah açıcı özelliğe sahip olan dalak otu sağlıksız kilo kayıpları ve vücutta meydana gelen hastalıkların önüne geçmektedir. Beslenme problemi yaşamakta olan bireylerde oldukça olumlu sonuçlar göstermekte olan dalak otu iştah açıcı özelliği ile vücudun besin takviyesi yapmasına katkıda bulunmaktadır.

dalakotu3.jpg

Doğal Ateş Düşürücü

Dalak otu içerisinde yer alan uçucu yağlar, glikozitler ve acı maddeler ile doğal ateş düşürücü etkiye sahiptir. Soğuk algınlık ve mevsimsel rahatsızlıklara karşı meydana gelen ateşlenmelere karşı oldukça etkili olan dalak otu diş ağrısı, iltihaplanma ve üşütme problemlerinden doğan ateşlenmelere karşı düşürücü etkiye sahiptir.

Solunum Yollarına İyi Gelir

Solunum yollarına bağlı hastalıkların oluşumunu engellemekte olan dalak otu öksürük, boğaz gıcıkları ve boğaz tahrişlerinin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Nefes darlığı çeken hastalarda solunum yollarının rahatlamasına ve rahat nefes almanıza yardımcı olan dalak otu kronik öksürükleri de kısa sürede dindirmektedir.

Bağırsak Sistemlerini Düzenler

Dalak otu bağırsak sistemlerine bağlı oluşan hastalıkların önüne geçmektedir. Düzenli kullanımlarda bağırsaklarda meydana gelen bakteri ve parazitlere karşı püskürtücü özelliğe sahip olan dalak otu ishal rahatsızlıklarına karşı oldukça etkilidir.

Böbrek Hastalıklarını Önler

Dalak otu böbrek hastalıklarına karşı oldukça etkili sonuçlar çıkartmaktadır. Böbrek ağrıları ve böbrek sancıları başta olmak üzere mesanede meydana gelen kum ve taş oluşumlarını kısa sürede yok etme özelliğine sahiptir. Düzenli kullanımlarda böbrek yetmezliği problemlerinin de önüne geçmektedir.

Doğal İdrar Söktürücü

Vücutta yer alan zararlı maddelerin kolayca atılmasına yardımcı olan dalak otu doğal idrar söktürücü özelliğe sahiptir. İltihap yollarına bağlı enfeksiyonları kısa sürede iyileştirmekte olan dalak otu bakteri ve mikropların idrar yolu ile vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda terlemenize de yardımcı olarak ter yoluyla bakterilerin hızlıca atılmasını desteklemektedir.

Adet Kanamaları Düzenler

Kadınlar için oldukça ciddi problemler doğurmakta olan adet düzensizliklerinin önüne geçerek adet kanamalarını dengelemekte olan dalak otu adet ağrılarının azalmasına da yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kadınlarda meydana gelen akıntılara karşı dindirici özelliğe de sahiptir.

Cinsel Hastalıkları Önler

Cinsel hastalıklara bağlı iktidarsızlık, akıntı ve zayıflık problemlerine karşı oldukça etkili olan dalak otu cinsel hazzın artmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle erkeklerde görülmekte olan cinsel iktidarsızlık problemlerine karşı doğal bir afrodizyak etkisi yaratmakta olan dalak otu cinsel hastalıkların önüne geçerek sağlıklı cinsel ilişki yaşamanıza yardımcı olmaktadır.

Doğal Ağrı Kesici

Dalak otu içerisin de yer alan mineraller sayesinde vücutta meydana gelen ağrıları dindirme özelliğine sahiptir. Özellikle mide ağrıları başta olmak üzere kas ağrıları, böbrek sancıları, baş ağrısı ve regli sancılarını dindirmede oldukça etkili bir yöntemdir. Bu özelliği ile dalak otu doğal ağrı kesici özelliğe sahiptir.

Doğum Sancılarını Azaltır

Kadınlarda doğum öncesi yeterli dozda dalak otu kullanımının bilimsel araştırmalar neticesinde doğum sancılarına karşı dindirici özelliğe sahip olduğu saptanmıştır. Ağrılı ve sancılı doğum süreçlerinde oldukça rahatlatıcı etkiye sahip olan dalak otu çay olarak tüketiminde doğum sancılarını azaltmaktadır.

dalakotu1.jpg

Dalak Otunun Diğer Faydaları

Dalak otunun içerisinde barındırmakta olduğu barındırdığı uçucu yağlar, tanen, saponinler, reçine, acı maddeler ve glikozitler sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bir çok hastalığın oluşumunda ve iyileşmesinde etkili çözümler göstermektedir. Dalak otunun diğer faydaları arasında yer alan;

  • Ağız kokusunu önler.
  • Diş ağrılarını dindirir.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Yaraları kısa sürede iyileştirir.
  • Karaciğer hastalıklarının oluşumunu engeller.
  • Gut hastalığına iyi gelir.
  • Kulak ağrısı, kulak çınlaması ve kulak iltihaplanmaları kısa sürede iyileştirir.
  • Romatizma hastalıklarında oldukça etkilidir.
  • Egzama hastalıklarına iyi gelir.
  • Güneş çarpasına karşı oldukça etkilidir.
  • Kanı arttırarak anemi hastalıklarının önüne geçer.
  • Dizanteriyi önler.
  • Vücut ısısını arttırarak üşüme problemini azaltır.

Dalak Otunun Zararları

Dalak otunun yeterli dozda ve uygun ayarda kullanılması dahilinde bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Düzenli ilaç kullanmakta olan hastaların ve kanser tedavisi görmekte olan bireylerin doktor kontrolünde tüketmeleri daha doğru olacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.