PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum açıklaması

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği için kararın bu hafta verileceğini açıkladı.


Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Etiyopya, FETÖ'nün cani yüzünü, insanlık için teşkil ettiği büyük tehdidi gören dostlarımızdandır. Bu konuda el birliği içinde gereken adımları atıyoruz. Sadece Etiyopya'dan değil, FETÖ urunu, sirayet ettiği diğer bölge ülkelerinden de temizleme konusunda kararlıyız çünkü bu bir urdur." ifadelerini kullandı.

"Yap-işlet-devret ve kamu özel ortaklığı gibi modeller vasıtasıyla kazan-kazan temelli ortaklıklara imza atabileceğimize inanıyorum." diyen Erdoğan, "Özellikle de hidroelektrik santraller konusunda ciddi bir deneyimimiz var. Etiyopya da su kaynakları konusunda ciddi bir potansiyele sahip." şeklinde konuştu.

Erdoğan, anayasa değişikliği ile ilgili olarak da "Öyle zannediyorum ki, bu hafta içerisinde biz de kararımızı veririz ve bu kararla birlikte de adım atılmış olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şüphesiz ki Cumhurbaşkanı olarak ülkemi terörize etmek isteyen anlayışlarla yol yürüyenler, onlarla beraber hareket edenlerle hiçbir zaman bizim bir fikri birlikteliğimizin, düşünce birlikteliğimizin olması mümkün değil. Hatta ben bundan dolayı bugün Sayın Bahçeli'nin yapmış olduğu konuşmayı 'efradını cami ağyarını mani' bir konuşma olarak gördüm. Bundan dolayı da şahsım, milletim adına kendisine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Etiyopya Cumhurbaşkanı Wirtu da basın toplantısında yaptığı konuşmada, Etiyopya'nın, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve halkına bitmeyen desteğini tekrar dile getirdi. Terörle mücadele konusunda,  yurt içindeki ve uluslar arası terörizmle mücadelede Türkiye'ye her zaman destek vereceklerini söyleyen Wirtu, "Türk halkı dik durarak bu terörist gruba (FETÖ)  karşı demokrasilerini ve sevgili ülkelerini koruma yönünde çok büyük bir cesaret örneği göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Wirtu ayrıca, Gülen'e ait tüm okulların Maarif Vakfına devredilmesi kararı aldıklarını açıkladı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.