PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentodan milletvekili alabilirsiniz, alırsınız ama bu defa o arkadaşınızın yeri boşalmış olur. Bir milletvekilliğini kaybedersiniz. İkiyse ikiyi, üçse üçü kaybedersiniz." dedi.

A+A-

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Biz, çıraklık dönemini, kalfalığı, ustalığı geride bıraktık. Şimdi halkımıza diyoruz ki bize başustalık için icazet verin.

"MEYDANLAR ISINMAYA BAŞLADI"

Şu anda meydanlar ısınmaya başladı. Örneğin benim bugün Mersin, Tarsus'ta temel atma törenlerimiz vardı. Mersin'den de Hatay'a geçtim. Üçünde de çok farklı heycan coşku vardı.

"MUHTARLARIMIZ SORUNLARI RAPOR EDİYOR, BAKANLIĞA VERİYOR"

Daha sonra Ankara'ya geçtik, muhtarlarımıza iftar verdik. 2500'e yakın muhtar vardı. Onların ihtiyaçları neyse, bunların hepsini bir forma dolduruyorlar, İçişleri Bakanlığı'mız bunları topluyor. Sorunların çözümüne gidiliyor.

Bugün de muhtarlar formları doldurdu, bunlar toplandı. İlgili birimlere gönderildi. Ben bugünkü havayı görünce vatandaş seçimin havasına tam manasıyla girmiş. Yarın Kayseri'de olacağım. Kayseri mitingiyle birlikte bu trend iyice güçlenecek. Araya bir de Nevşehir'i koyduk. Her iki mitingi de yarın yapacağız.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Malum daha kısa bir süre önce Boğaz'da bir yalıya gemi çarptı. Allah göstermesin bu bir tanker olabilirdi. Tanker olsaydı büyük bir felakete dönüşürdü. Yıllar önce Haydarpaşa Limanı önünde olmuştu. O zamanlar Selimiye taraflarında aylarca yanmıştı. Bu her an olabilir. Yalıların bir çoğuna bu tür gemiler çarpmıştır. Aslında bu proje stratejik bir projedir. Bunu yaptığımızda İstanbul'a güzellik katıp stratejik damga vuracağız.

KILIÇDAROĞLU'NUN "TELEFONLARIMIZI DİNLİYORLAR, MİLLET BAHÇESİ BİZİM PROJEMİZDİ" İDDİASI

Türkiye'de telefonu en çok dinlenen kişi benim. Bu FETÖ takımı burada olduğu zamandan tutun... Hepsi dinliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun böyle bir projesi varsa bu zamana kadar niye açıklamadı?

Kılıçdaroğlu ne anlar projeden? SSK Genel Müdürlüğü yaptığında hastanelerin durumu neydi? Sen böyle bir insansan neden genel müdür olduğunda doğru dürüst hastane ortaya koymadın? Bunlar proje insanı değil. Bunlar projeden anlamaz. Proje bizim işimiz. Avrupalı buraya gelsin. Tek derdimiz kalite sahibi doktorlarımızı arttırmak. Onları arttırdığımızda bu hastanelerin müşterisi çok daha artacak. Şuan bile vatandaşlarımız buraya geldiğinde o kadar mutlu oluyor ki. Gidiyorum, gözleri doluyor. 'Ey Tayyibim diyor, sen bu hastaneleri yaptın. Ben ne davarımı, ne ineğimi sattım... Buraya para ödemeden yattım' diyor.

YENİ KABİNEYE MİLLETVEKİLİ ALINACAK MI?

Parlamentodan milletvekili alabilirsiniz, alırsınız ama bu defa o arkadaşınızın yeri boşalmış olur. Bir milletvekilliğini kaybedersiniz. İkiyse ikiyi, üçse üçü kaybedersiniz. Onun için daha çok ağırlıklı olarak dışardan bu kabineye elamanlar almak sizi bu noktada daha da rahatlatacaktır. Parlamentonun sayısı biraz da bunu belirleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.