PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2497.0760.53%
  • DOLAR32.4870.26%
  • EURO34.5390.12%
  • STERLİN40.423-0.15%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin istedi! Temelleri atılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin istedi! Temelleri atılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin istedi! Temelleri atılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ortak bir üniversite kurulması konusunda fikir birliğine varmıştı. Bugün Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi (RANEPA) ortak üniversite için çalışmalarına başladı.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2019 yılında iki kez bahsettiğiçTürk-Rus Ortak Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi (RANEPA) arasında yapılacak işbirliği ile oluşturulacak.

Manisa Celal Bayar Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştiren Rus Federasyonu Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi Vladimir Bölgesi Başkanı Prof. Dr. Vyacheslov Yuryevich Kartukhin ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi Türkiye Resmi Temsilcisi Talat Enveroviç Çetin, Moskova'nın Vladimir eyaletinde kurulacak olan Türk-Rus Ortak Üniversitesinin çalışması başladı.

RANEPA, Türk bürokratlar için eğitim programları gerçekleştirecek. Rus - Türk devlet yönetimi ve milli ekonomik kaynakların güvenliği konusunda eğitim düzenleyecek.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi (RANEPA) Türkiye Resmi Temsilcisi Sayın Talat Enveroviç Çetin ile 18 Haziran 2019 tarihinde bir işbirliği protokolü imzaladıklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.