PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2495.0840.95%
  • DOLAR32.5110.25%
  • EURO34.7280.09%
  • STERLİN40.5510.03%
  1. HABERLER

  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Erdoğan amcayı görmek istiyorum' diyen Suriyeli Gözyaşı'yı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Erdoğan amcayı görmek istiyorum' diyen Suriyeli Gözyaşı'yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Erdoğan amcayı görmek istiyorum' diyen Suriyeli Gözyaşı'yı kabul etti

A+A-

Suriye'de iki bacağını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden Mamun Halid Nasır ve 5 yaşındaki kızı Gözyaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından kabul edildi.


 Suriyeli 5 yaşındaki Gözyaşı, İdlib kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını ve gözlerini kaybeden babası 27 yaşındaki Mamun Halit Nasır ve Gözyaşı'nın kardeşi Sidre bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından kabul edildi.

Baba Nasır, evleriyle ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını, elektriklerinin bulunduğunu ifade etti. Muhammed adında 9 yaşında bir oğlu olduğunu söyleyen Nasır, Muhammed ve Sidre'nin ilkokula, Gözyaşı'nın ise anaokuluna gittiğini anlattı. Sidre'yi kardeşlerine baktığı için okula gönderemediğini, kızının yalnızca Türkçe öğrenmek için okula gidebildiğini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kucağına aldığı Gözyaşı'na, AA'nın 2016 Yıllığında, babasıyla birlikte yer aldığı ve yarışmada birinci olan "Gözyaşı'nın babası için çağrısı karşılık buldu" adlı fotoğrafı gösterdi.

Gözyaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin yer aldığı fotoğrafa oy verdiğini öğrendiğinde duygularını şu sözlerle ifade etmişti:

"Erdoğan amca babamla benim fotoğrafımı görmüş, mutlu olduk. Onu çok seviyorum, inşallah kendisini görmeyi çok istiyorum. Türkiye'de olmamızı o sağladı. İnşallah onu bir gün görürüm. Kendisini çok seviyorum. Allah ondan razı olsun."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.