PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2310.5361.52%
  • DOLAR32.3370.28%
  • EURO35.091-0.03%
  • STERLİN40.8450.01%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Corbyn, Trump'u nezakete davet etti
Corbyn, Trump'u nezakete davet etti

Corbyn, Trump'u nezakete davet etti

A+A-

İngiltere'de İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Trump'ın nazik mesajlara ve daha fazla anlayışa ihtiyacı olduğunu söyledi.


İngiltere'de İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Britanya Müslüman Konseyi'nin düzenlediği "Camimi ziyaret et" etkinliği kapsamında kuzey Londra'daki Finsbury Park Camisi'ni ziyaret etti.

ABD Başkanı Trump'ın bazı Müslüman ülke vatandaşlarına yönelik vize yasağı kararını eleştiren Corbyn, uygulamayı "bölücü ve ayrımcı" diye nitelendirdi.

"Buradan Atlantik'in karşı tarafındaki adama çok nazik bir mesaj yollayacağım, çünkü kendisi nazik mesajlara ve daha fazla anlayışa muhtaç gibi görünüyor." ifadesini kullanan Corbyn, "Birlikte çay içmek, birbirimizi ayırmak için beton duvarlar inşa etmekten çok daha etkilidir." dedi.
Toplumu oluşturan toplulukların birbirlerine karşı nazik olmalarının önemine dikkati çeken Corbyn, "Son birkaç haftadır dünyanın farklı bölgelerinde korkunç bir dil kullanılıyor. Korkunç dil de korkunç eylemlere dönüşüyor. Bu korkunç eylemler de tıpkı Quebec'te olduğu gibi tamamen masum insanların ölümüyle sonuçlanıyor." diye konuştu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.