PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. CHP'li Tekin Bingöl: Başbakan itiraf etmiş
CHP'li Tekin Bingöl: Başbakan itiraf etmiş

CHP'li Tekin Bingöl: Başbakan itiraf etmiş

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Başbakan Yıldırım'ın sözlerine ilişkin konuştu ve Başbakanın bir itirafta bulunduğunu söyledi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın "MHP'den bazı kişilere bakanlık verilebilir." sözleriyle ilgili konuştu.

Bingöl, açıklamasında; "Başbakanın bu açıklaması çok iyi oldu. Anayasa teklifinin en başından itibaren yapılan iş birliğinin arka planında ne olduğu ortaya çıkmıştır ve sayın Başbakan samimi bir itirafta bulunmuştur. Muhtemeldir ki bu referandum sonunda olası bir hükümet söz konusu olduğunda MHP'ye de yer verilecektir. Anayasa teklifindeki iş birliğinin temel nedenlerinden birisi Başbakan tarafından açıklanmıştır. Bu aslında tahmin edilmeyecek bir olay değildi ama birinci derecede yetkilinin ağzından bunu kamuoyunun duymuş olması son derece önemli. Bizim ısrarla olduğumuz rejim değişikliğinin gerçekleşiyor olmasının, MHP'nin payında nasıl bir gerekçe yattığını hep birlikte görmüş olduk."  ifadelerine yer verdi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.