PİYASALAR

  • BIST 1009068.98-0.12%
  • ALTIN2324.5670.77%
  • DOLAR32.3720.13%
  • EURO34.956-0.28%
  • STERLİN40.937-0.3%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'CHP'li mi, HDP'li mi karıştırıyoruz'
'CHP'li mi, HDP'li mi karıştırıyoruz'

'CHP'li mi, HDP'li mi karıştırıyoruz'

A+A-

Referandum çalışmaları kapsamında Selçuk ilçe teşkilatını ziyaret eden Ak Parti İzmir milletvekili Kaya, CHP ve HDP'nin ortak çizgide buluştuklarını hatırlatarak, "Atatürk'ü CHP'den kurtarmak boynumuzun borcudur" diye konuştu.


Referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Selçuk İlçe Teşkilatını ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, partililere cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandumu anlattı.

Kaya, "Atatürk'ü HDP ile yan yana koyamazlar. Biz buna müsaade etmeyiz. Herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek. Biz Sayın Bahçeli'nin çağrısından sonra bir araya geldiğimiz zaman ilk açıklama Kandil'den geldi. Ardından HDP, sonra CHP 'hayır' diyeceklerini açıkladılar. Bu yüzden bizim İzmir'deki ve Selçuk'taki en büyük görevimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Cumhuriyet Halk Partisi'nden kurtarmak olacaktır. Bu bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.
 
Rejim değişikliği söylemlerine de yanıt veren Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin rejimi Cumhuriyettir. Bugün bu Cumhuriyetin teminatı bu Mecliste sade ve sadece AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Çünkü bugün CHP'nin gittiği yol HDP'nin peşine takılıp gittiği yoldur. Her iki parti de aynı yol üzerinden gidiyorlar. Bugün bu ülkeyi bölmek isteyen hain PKK'nın, hain Kandil'in sözcüsü haline gelmiş HDP'nin peşinde kim var? CHP var. Biz HDP'li mi, CHP'li mi artık karıştırıyoruz. Ağızlarından çıkan kelimeler hep aynı şeyler" ifadelerini kullandı.
 
Referandumda "Evet" çıkacağına inandığını kaydeden Kaya, "Selçuklu hemşehrilerimize bu anlamda çok güveniyorum. PKK ve HDP ile aynı sandık noktasında oy atmayacaklarından hiç şüphem yok. İzmir'de yaşayan, Selçuk'ta yaşayan hemşehrilerimin vatanına, bayrağına sahip çıkacağından eminim" dedi.

İHA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.