PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2489.5590.72%
  • DOLAR32.5040.24%
  • EURO34.7110.11%
  • STERLİN40.5520.06%
  1. HABERLER

  2. CHP'li Altay'dan Başsavcıvekiline: 'Çok adice'
CHP'li Altay'dan Başsavcıvekiline: 'Çok adice'

CHP'li Altay'dan Başsavcıvekiline: 'Çok adice'

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Altay, referandum sürecinde halkın kutuplaştırıldığını iddia ederek Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Kayafoğlu'na da tepki gösterdi.


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında,referandum sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile bazı bürokrat ve yargı mensuplarının Türkiye'yi gerdiklerini, halkı kutuplaştırdıklarını öne sürdü.

Anayasa değişiklik kanununun milletvekillerine seçim şantajı yapılarak Meclisten geçirildiğini, halka da terör şantajı yapılarak onaylatılmak istendiğini savunan Altay, "Anayasa değişikliği konusunda milletin vicdanına, basiretine, demokrasiye olan aşkına güvenmekteyiz. Sayın Erdoğan'ın Türkiye'yi sokmak istediği kutuplaşma, kamplaşma sürecine Cumhuriyet Halk Partisi imkan vermeyecektir." diye konuştu.

Altay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de "totaliter bir istihbarat devleti" uygulamalarının yaşandığını iddia ederek, olağanüstü hal uygulamasıyla TBMM'nin baypas, hukuk ihlalleriyle de ülkenin dünyaya rezil edildiğini, Türkiye'nin terör örgütlerinin açık hedefi haline getirildiğini, ekonominin çökmek üzere olduğunu savundu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu'nun, Twitter hesabından "PKK anayasa referandumunda 'hayır' çağrısı yapmış. Sandıkta 'hayır' diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok." paylaşımında bulunduğunu belirten Altay, "Bu çok alçakça, çok adice, çok kirli bir şantajdır. TBMM'de milletvekillerine yapılan erken seçim şantajı bile bu şantajın yayında hafif kalıyor. Bu Başsavcıvekiline ben de seslenmek isterim: Bu yaptığının hesabını bir gün hukuk önünde vereceksin. Küsmece yok." diye konuştu.

Altay, Adalet Bakanlığı ve HSYK'nın, Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu hakkında refleks göstermesi gerektiğini dile getirerek, kamuoyunun bu konuyla ilgili bir yaptırım, açıklama beklediğini söyledi.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.