PİYASALAR

  • BIST 1009794.090.8%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'CHP, olmayan bazı düzenlemeleri varmış gibi gösteriyor'
'CHP, olmayan bazı düzenlemeleri varmış gibi gösteriyor'

'CHP, olmayan bazı düzenlemeleri varmış gibi gösteriyor'

A+A-

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, CHP'nin referandum sürecinde maddeler üzerinden bazı çarpıtmalar yaptığını aktardı.


TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen "Anayasa Değişikliği ve Referandum" konulu konferansta, Türkiye'nin geleceğini ve istikrarını teminat altına alacak bir sistem değişikliği önerdiklerini söyledi.

CHP'nin anayasa referandumu konusunda bazı çarpıtmalar yaptığını ifade eden Şentop, "CHP maddelerin, bizim teklifimizin içeriğini saptırarak olmayan bazı düzenlemeleri varmış, var olan bazı düzenlemeleri de yokmuş gibi göstererek ve önerdiğimiz kuralların, kurumların belli yönlerini aktarıp belli yönlerini gizleyerek teklifin içeriğini çarpıtmaya çalışıyor. Bütün bu değerlendirmeler, CHP'nin itirazları, Türkiye'de 50 yıldır devam eden bir hükümet sistemi tartışmasının varlığını örtmeye ve izlemeye yetmiyor. Bugün CHP'nin bir algı operasyonuyla aslında bütün itirazlarının da ilki olarak koyduğu bir rejim değişikliği meselesi var. Aslında ne kastettiklerini de tam söylemiyorlar. Rejim değişikliği, aslında anayasanın 1, 2 ve 3. maddelerinde yapılacak değişikliklerle mümkündür. Halbuki bizim anayasanın ilk 3-4 maddesiyle ilgili bir değişiklik teklifimiz yok."

Anayasa ile ilgili şimdiye değin 18 düzenleme yapıldığını aktaran Şentop, anayasayla ilgili sorunun henüz çözülemediğini, 16 Nisan'da oylanacak düzenlemeyle İlk defa anayasanın  vesayetçi ruhuna dokunulacağını söyledi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.