PİYASALAR

  • BIST 1009141.480.68%
  • ALTIN2325.410.81%
  • DOLAR32.3760.18%
  • EURO35.013-0.18%
  • STERLİN40.981-0.1%
  1. HABERLER

  2. Çavuşoğlu: ABD, Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek istiyor
Çavuşoğlu: ABD, Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek istiyor

Çavuşoğlu: ABD, Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek istiyor

A+A-

ABD Başkanı Trump'un yemin törenine katılmak üzere Washington'da bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye ile ilişkilerini daha da güçlendirmek istediğini söyledi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington'da Başkan Trump'ın yemin törenine katıldıktan sonra Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yeni yönetimde görev alacak başka Dışişleri Bakanı Rex Tillerson olmak üzere, Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Savunma Bakanı James Mattis, Hazine Bakanı ve Bayındırlık Bakanı gibi bir çok yeni bakanla tanıştığını aktaran Çavuşoğlu, çeşitili eyaletlerden valiler, senatörler ve kongre üyeleri ile görüştüklerini belirtti.

Çavuşoğlu, Senatör Lindsey Graham ile telefon görüşmesinde  kendisine özellikle PKK ve PYD arasında bir farkın olmadığını her platformda net bir şekilde dile getirdiği için teşekkür ettiğini anlatarak, şunları kaydetti: 

"Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi daha iyi götürebilmek için ve daha da güçlendirmek için güçlü bir irade gördüm. Görüştüğüm tüm bakanlar ve diğer yetkililer, Türkiye ile ilişkileri çok daha güçlendirmek istediklerini vurguladılar. Esasen ABD'den de beklentilerimiz, hassas konularımız var. Geçmiş dönemde bazı güven bunalımı, güven sorunu ortaya çıktı. Özellikle FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ile ilgili, YPG'ye verilen destekten ve Münbiç'teki YPG unsurlarından dolayı sorunlar olmuştu. Biz bunları yeni yönetimle aşacağımıza inanıyoruz."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.