PİYASALAR

  • BIST 1009475.08-0.52%
  • ALTIN2503.6610.79%
  • DOLAR32.5980.14%
  • EURO34.8010.1%
  • STERLİN40.616-0.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Burcu Esmersoy New York'ta evlendi
Burcu Esmersoy New York'ta evlendi

Burcu Esmersoy New York'ta evlendi

Ünlü spiker ve reklam yüzü Burcu Esmersoy ile nişanlısı Berk Suyabatmaz bu akşam New York Türk Başkonsolosluğu’nda dünyaevine girdi.

A+A-

Burcu Esmersoy ve Berk Suyabatmaz, ABD'de New York Türk Başkonsolosluğu’nda nikah masasına oturdu. Nikah törenine Türkiye’den Berk Suyabatmaz’ın ailesi, Burcu Esmersoy’un ise kız kardeşi Müge ve yakın arkadaşları katıldı.

Törenden fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Sade bir törenle dünyaevine giren mutlu çift balayına Monte Carlo’ya gidecek.

Burcu Esmersoy Instagram'dan bu yazıyı paylaştı:

Tanıştığımız yerde evlenmek nasipmiş.. Bizim mutluluğumuzu paylaşan ve kendi mutluluğu gibi yaşayan herkese çok teşekkürler.. Darısı başınıza... Sevgiler herkese mutkuluklar ve tekrar teşekkürler... Bu arada bize bu konuda yardımcı olan Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu’na cok teşekkür ederiz.

 

 

Burcu Esmersoy kimdir?

Çerkez asıllı anne-babanın kızı olan Kamile Burcu Esmersoy, 2 Ekim 1978'de İstanbul'da doğdu. Beşiktaş Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği’nden mezun olan Burcu Esmersoy, ardından ABD’ye giderek New York Üniversitesi’nde Hospitality, Tourism and Sports Management eğitimi aldı.

GÜZELLİK YARIŞMASINDA ORYANTAL


Adını ilk olarak 1997’de katıldığı Miss Turkey güzellik yarışması ile duyuran Esmersoy, güzellik yarışması öncesi kamp döneminde yarışmacılar arasında düzenlenen dans yarışmasında yaptığı oryantal ile dikkatleri üzerine çekti ve yarışmada 4. oldu. Bu başarısıyla da ertesi yıl Japonya’daki Miss International yarışmasında ülkemizi temsil eden Esmersoy, “Dostluk Güzeli” unvanını elde ederek ülkeye geri döndü.

HINCAL ULUÇ’UN SEKRETERİ


Burcu Esmersoy’un medyadaki ilk işi Hıncal Uluç’un sekreterliği oldu. Tatili sırasında magazinciler tarafından çekilen üstsüz fotoğrafları yüzünden işinden olan Esmersoy, daha sonra birkaç klip oyunculuğu denemesi yaşadı.

SPOR SPİKERİ OLDU

Ancak bu dönemde Kanal D’den aldığı teklif üzerine kamera arkasında çalışmaya başlayan Esmersoy, uzun süre kamera arkasında kalmaya devam etti. Sonrasında CNN Türk’te çalışırken İhsan Topaloğlu’nun ısrarlarına daha fazla direnemeyerek spor haberleri için ekrana çıkmaya başlayan Esmersoy, sunuculuğa CNN Türk’te başladı, bir süre sonra da NTV’ye geçerek mesleğindeki en parlak dönemine adım attı.

Erkeklerin egemen olduğu spor medyasında, farklı tarzıyla yer bulmakta fazla zorlanmadı ve spikerliğin yanı sıra spor tartışma programlarında da görüşleriyle kendini kabul ettirdi. 2006 yılının Nisan ayında NTV'de "Spor Servisi" programının sunuculuğunu yapan Esmersoy, NTV Spor kanalında da programlar düzenledi.

PROGRAM SUNUCULUĞU


2010 yılında vizyona giren “Romantik Komedi” filminde küçük bir rol oynayan Esmersoy, 2014 Yılında Tv8' de yayın hayatına başlayan “Ver Fırına” programı ile 2015 Mart ayında başlayan Komedi Türkiye isimli programı sundu.

2012 yılında Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasında da sunuculuk yapan Esmersoy, Pop star 2013 programındaki sunuculuk deneyimi ile de hafızalarda yer aldı. Ayrıca Evo Otomobil dergisinde ve NYC dergisinde yazıları yayınlanmakta olan Burcu Esmersoy çok iyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor.

HİÇ HAVYAR YEMEDİYSENİZ, TADINI ÖZLEMEZSİNİZ


Burcu Esmersoy’un anne ve babası henüz çok küçük bir çocukken ayrıldı. Kendisi de kız kardeşiyle birlikte dedesi ve babaannesinin yanında büyüdü. Esmersoy, anne baba özlemi duymama nedenini 4 yıl önceki bir röportajında şöyle anlattı:

“Onlar yeniden bir hayat kurdular. Annemin de babamın da bir kızı daha oldu. Biz onların eski hayatlarında kaldık. Ama yanlış anlaşılmasın, benimki hüzünlü bir çocukluk filan değil. Hiç havyar yemediyseniz, tadını özlemezsiniz! Ben anne ve babayla yaşamanın ne demek olduğunu bilmiyorum. Dolayısıyla, yokluklarını hissetmedim.”

AŞK HAYATI İLE GÜNDEMDE

2002 de futbolcu Ümit Karan ile aşk yaşayan Burcu Esmersoy, daha sonra Formula 1 yarışlarını izlerken o dönem aşkı ve evliliğiyle çok konuşulan Massimo Cusimano ile tanıştı. 28 Şubat 2006 tarihinde Ferrari'nin Reklam Pazarlama ve Sponsorluk Müdürü Massimo Cusimano ile İtalya'da bir kilise nikâhı yaptı, evlilikleri 2 yıl sürdü. Adı Gökhan Şükür, Kenan Doğulu gibi isimlerle anılan Burcu Esmersoy, son olarak Başak Savur'la 9 aylık birliktelikten sonra yollarını ayırdı.

KOCA PARASI İLE ALIŞVERİŞ YAPMIYORUM

Hesaplı alışveriş hakkında tüyolar verdiği televizyon programının tanıtımı için konuşurken sarf ettiği “Ivana Sert’in koca parasıyla yaptığı alışverişten bahsetmiyorum. Alın teriyle kazandığın parayla yaptığın alışverişten bahsediyorum” şeklindeki sözleri ile magazin gündeminde çalkalanan Esmersoy, daha sonra Ivana Sert’ten bu yorumu nedeniyle özür diledi.

Burcu Esmersoy aynı zamanda “Güzellik yarışması sonrası kapımın önünde yatan vardı” , ”Scarlett Johansson’a güzel diyen bana demesin” , ”Koca parasıyla alışveriş yapmıyorum” , ”Kompleksli erkek, komplekssiz erkek diye bir ayrımım var” , ”Enerjimi dans ederek dışa vururum” gibi yorumları ve aforizmaları ile sık sık tartışma konusu olarak magazin gündeminde yer aldı.

 

Zehra Nur Ceylan / Yenikapı Haber ÖZEL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.