PİYASALAR

  • BIST 10010247.75-0.86%
  • ALTIN2393.909-0.3%
  • DOLAR32.248-0.04%
  • EURO34.668-0.07%
  • STERLİN40.298-0.09%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bu yıl palamut az hamsi bol olacak
Bu yıl palamut az hamsi bol olacak

Bu yıl palamut az hamsi bol olacak

Av yasağı öncesi hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, "Vira Bismillah" demek için 1 Eylül'ü bekliyor. Bu yıl palamudun az, hamsi, istavrit ve çinekopun bol olacağı tahmin ediliyor

A+A-

1 Eylül'de sona erecek olan av yasağı öncesi balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı. Gemisini boyayan, motor bakımlarını yapan, ağlarını ören ve tamir ettiği teknesini denize indiren balıkçılar, 1 Eylül'de başlayıp 15 Nisan'a kadar devam edecek olan av sezonu öncesi son hazırlıklarını yaptı.

HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK

30 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Mustafa Kolcu, "Yeni sezon için ağlarımızı onardık, gemimizi boyadık, hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Geçen yıl palamut çoktu, hamsiyi yedi, hamsi olmadı. Bu yıl ise tam tersi bir durum bekliyoruz, palamut yok hamsi çok. Bunun yanında istavrit, çinekop türlerinde de yüksek beklentimiz var. Kasım 15'e kadar 24 saat denizdeyiz. 30 kişilik av ekibimiz var" dedi. Hazırlıklarını tamamladığını anlatan İsmet Yalçın da "Boya, tamir, bakım işlemlerimi tamamladım, ağları örüyorum. İnşallah, 1 Eylül'le denize açılacağız. Yaptığımız tespitlere göre bu yıl palamut olmayacak gibi gözüküyor. Hamsi, istavrit, çinekop, lüfer, mezgit ve tekir balık türlerini vatandaşımızın sofrasıyla buluşturacağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan İstanbul Rumeli Feneri Balıkçıları, Türk balıkçılarının artık uzak denizlere de açıldığını Gine, Senagal, Moritanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerin kendilerini denizlerinde balık avlamaya davet ettiğini belirtip balık avcılığında Türk balıkçılarının dünyaya nam saldığını ekliyor.

Kaynak: Yenişafak - Yusuf Özdemir

 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.