PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2301.8421.14%
  • DOLAR32.330.24%
  • EURO35.1050%
  • STERLİN40.9350.23%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Brezilya'da karışıklık devam ediyor
Brezilya'da karışıklık devam ediyor

Brezilya'da karışıklık devam ediyor

A+A-

Brezilya'da Cesar Colnage eyaletindeki karışıklıklar devam ediyor. Şiddet olaylarını bastırmak için gönderilen bin asker yetersiz kaldı, eyalet valisi hükümetten bin asker daha göndermesini istedi


Brezilya'nın Espirito Santo eyaletinin valisi Cesar Colnago, eyaletteki şiddet olaylarını bastırmak için hükümetin göndermiş olduğu takviye bin askerin, şiddet olaylarını bastırmak için yeterli olmadığını ve daha fazla takviye birlik talep edeceklerini ifade etti.

Kamu Güvenliği Birimi Başkanı Andre Garcia ise federal hükümetin gönderdiği takviye bin kişilik ilk birliğin, bölgede şiddet olaylarının azalmasına yardımcı olduğu ancak eyalete bin asker daha gönderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Eyaletteki polis yakınları, hafta sonundan bu yana polislerin karakollardan dışarı çıkmasına izin vermiyor. Polis yakınları, polislerin maaşlarının tekrar düzenlenmesini, yemek, gece mesaisi ve risk tazminatlarının ödenmesini talep ediyor.

Dün eyalete bağlı Vitoria kentinde bir karakol önünde toplanan göstericiler, polisin bir an önce göreve dönmesini istemişti.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.