PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2489.8820.73%
  • DOLAR32.5230.29%
  • EURO34.7070.11%
  • STERLİN40.5340.05%
  1. HABERLER

  2. Böke: Referandumu heyecanla bekliyoruz
Böke: Referandumu heyecanla bekliyoruz

Böke: Referandumu heyecanla bekliyoruz

A+A-

CHP Parti Sözcüsü Böke, 'referandumu, çok heyecanla, isteyerek ve kazanacağımızı bilerek bekliyoruz.' dedi.


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), parti genel merkezinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı sürerken açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke,  "evet"çilerin gerçekler özgür bir şekilde ifade edilirse kaybetmeye mahkum olduğunu ileri sürerek, "Kaybederken, Türkiye'de özgür yaşamı kuracak bu baskı ve tehdit rejimini mutlaka aşacak büyük bir uyanışı, enerjiyi, genç ve dinamik Türkiye'yi ve bir dip dalgasını uyandırdıklarını kendileri de görüyorlar. Türkiye umudu büyüttükçe, umudun karşısına son çare korku ve tehdidi koyuyorlar." diye konuştu.

"İstediğiniz kadar tehdit edin, istediğiniz kadar çamur atın, istediğiniz baskıyı yapın, oluşturmak istediğiniz bu tehdit iklimine bizler, umudu olanlar, Türkiye'ye inananlar, birlikte yaşama kültürünü hayatının bir parçası sayan milyonlar asla izin vermeyeceğiz." ifadesini kullanan Böke, tehdide ve baskıya teslim olmayacaklarını vurguladı.

Umudun her zaman baskıyı yeneceğine işaret eden Böke, özgür bir Türkiye'de yaşamakta kararlı milyonların ürkütülmesinin, baskıyla yok edilmesinin mümkün olmadığının altını çizdi. Böke, "Biz umutluyuz, biliyoruz, çok kararlıyız, kazanacağız." dedi.

Böke, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Referandum tarihi hala netleşmedi. Anayasa değişikliği teklifi hala TBMM'de bekliyor. Bu beklemeyi neye bağlıyorsunuz?" sorusuna Böke, şu karşılığı verdi:

"Daha birkaç hafta önce Meclis'teydik, komisyonda ekonomiye dair sunum yapmak istedim, sunuma itiraz edildi. Muhalefet partilerinin sözcüleri, o komisyonda söz almak istediler, 'Çok uzatmayalım, yapılması gereken iş yapılsın' dendi. Sonra komisyondan geçti Genel Kurula geldi. 1-2 dakika söz eklemeleriyle, müthiş bir aceleyle Genel Kuruldan çıkarılan Anayasa değişikliği teklifi günlerdir bir imza bekliyor. Açıkçası çok yorum yapmanın gerekmediğini düşünüyorum, bir şeyden korkuluyor ki bekletiliyor. Komisyonda da Genel Kurulda da bugün bulduğumuz kürsülerde de yarın sahada da biz umudu, yarın birlikte yaşayacağımız Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğimiz bir ilk adım olan bu referandumu çok heyecanla, isteyerek ve kazanacağımızı bilerek bekliyoruz."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.