PİYASALAR

  • BIST 1009058.022.85%
  • ALTIN2295.6710.87%
  • DOLAR32.3230.22%
  • EURO35.1340.08%
  • STERLİN41.0830.61%
  1. HABERLER

  2. BM'den Ukrayna açıklaması
BM'den Ukrayna açıklaması

BM'den Ukrayna açıklaması

A+A-

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların tırmanmasıyla ciddi insan hakları ihlallerinin meydana gelebileceği endişesini paylaştı.


BM, 2014 yılından beri Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında devam eden çatışmaların  tırmanışa geçtiği Ukrayna'nın doğusunda durumun ciddi olduğunu, insan hakları durumuna ilişkin ciddi endişe duyulduğu uyarısında bulundu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Donetsk ve Makiivka şehirlerinde bombardıman sonucu iki hastane, bir poliklinik, bir diş kliniği, üç okul ve bir ana okulunun zarar gördüğü belirtildi.  BM İnsan Hakları Ofisi çalışanlarının verdiği bilgiye göre, 29 Ocak'tan, 3 Şubat sabah 9'a kadar bombardıman sonucu en az 7 kişinin öldüğü ve 41 kişinin yaralandığı vurgulandı.

Açıklamada, "Çatışmaların tırmanışa geçtiği Ukrayna'nın doğusundaki sivillerin karşılaştığı korkunç insan hakları durumundan ciddi endişe duyuyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, daha fazla insanın ölmesinin önüne geçilmesi ile temel alt yapı hizmetlerinin onarılması için acilen düşmanlıklara son verme ve uluslararası insani yardım kuruluşlarının bölgeye girmesi için şartsız ve engelsiz erişim izni verilmesi çağrısında bulunuldu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.