PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. BM Suriye eski Özel Temsilcisi'nden Batı'ya eleştiri
BM Suriye eski Özel Temsilcisi'nden Batı'ya eleştiri

BM Suriye eski Özel Temsilcisi'nden Batı'ya eleştiri

A+A-

BM Suriye eski Özel Temsilcisi Brhaimi, Batı'nın 'eğer iyi yapamıyorsan, zarar verme' ilkesine saygı göstermediğini düşündüğünü ifade etti.


Euractiv internet sitesinin haberine göre bir dönem Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi olarak görev yapan Cezayirli diplomat Lakhdar Brahimi, Malta'nın başkenti La Valletta'da bir düşünce kuruluşunun paneline katıldı ve burada batıyı Irak, Suriye ile Libya'da açtığı sorunlar ve İslama yaklaşımı üzerinden eleştirdi.

Uluslararası ilişkilerde en önemli argümanın "Eğer iyi yapamıyorsan, zarar verme" olduğunu ifade eden Brahimi, şu değerlendirmede bulundu:

"Ben, bu ilkeye sizin (batının) saygı gösterdiğini düşünmüyorum. Avrupalılar değilse bile en azından batı dünyası bunu böyle yapmadı. Irak, Amerikalılar tarafından bir Avrupa ülkesi ve bir büyük kişinin suç ortaklığıyla işgal edilip, yok edildi. Irak, tamamen imha edilmiş durumda ve yeniden normale dönmesi çok uzun zaman alacak. Amerikalıların ve Blair'in Irak'ı İran'ın eline bırakmak için gittiklerini sanmıyorum ama bu böyle oldu."

Libya'daki soruna da değinen Brahimi, "Bu ülkede, hiç kimse Muammer Kaddafi'nin gidişinin ardından gözyaşı dökmedi ancak (eski Fransa Cumhurbaşkanı) Sarkozy öncülüğündeki NATO müdahalesi, ülkeyi dağıttı geçti ve çözdüğünden daha çok sorun bıraktı." ifadelerini kullandı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.