PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM, 'dehşet verici' buldu
BM, 'dehşet verici' buldu

BM, 'dehşet verici' buldu

A+A-

BM Soykırımın Önlenmesi Özel Danışmanı Dieng, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik insan hakları ihlallerinin dehşet verici olduğunu söyledi.


Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi Özel Danışmanı Adama Dieng, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik insan hakları ihlallerini dehşet verici olarak niteledi.

Dieng, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından 3 Şubat'ta yayımlanan rapora ilişkin açıklamasında, bölgedeki sivil nüfusa karşı ciddi hak ihlalleri suçlamalarının yer aldığını belirtti.

Dieng, "Ben ve birçok kişi Myanmarlı yetkilileri OHCHR'nin yayımladığı rapordaki bu suçlamaları bağımsız ve tarafsız bir şekilde araştırmaya çağırıyoruz. OHCHR'nin yaptığı araştırma, bu suçlamaları daha da güçlendiriyor ve de güvenlik güçlerinin kabul edilemez bir şiddet ile insanlık dışı eylemlerde bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu şiddet hemen durdurulmalı." dedi.

Danışman Dieng, uluslararası gözlemcilerin bulunacağı gerçekten bağımsız ve tarafsız bir komisyon kurulması çağrısında bulundu.

BM Soykırımın Önlenmesi Özel Danışmanı Dieng, "Hükümet, sorunu çözme konusunda kararlı olduğuna uluslararası toplumu ve bölgesel aktörleri inandırmak istiyorsa duyarlı davranmalı ve samimiyetini ortaya koymalıdır." şeklinde konuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.