PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2325.5090.8%
  • DOLAR32.3460.19%
  • EURO34.8860.62%
  • STERLİN40.7371.03%
  1. HABERLER

  2. Bismil halkı hizmet görecek
Bismil halkı hizmet görecek

Bismil halkı hizmet görecek

A+A-

Bismil'e Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen Kaymakam Gülenç, belediyeye gönderilen bütçenin vatandaşa hizmet olarak döneceğini ifade etti.


İçişleri Bakanlığınca KHK ile Bismil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, ilçede vatandaşların özlemle beklediği hizmetlere yönelik adımlar attıklarını, görevlendirildiği günden bu yana hız kesmeden çalıştıklarını söyledi.

Belediyenin önemli sorunlarının biriktiğini kaydeden Gülenç, öncelikle personel konusunda sıkıntıları olduğunu, yeterli nitelikte ve sayıda personellerinin bulunmadığını bildirdi.

Temizlikten imara kadar çok fazla sorun olduğunu, öncelikli olarak vatandaşa hizmet prensibiyle ilçedeki sorunları analiz edeceklerine dikkati çeken Gülenç, tespit çalışmaları bittikten sonra bunlarla ilgili projeler hazırlayacaklarını, projeler çerçevesinde de hızlı bir şekilde eksiklikleri tamamlayacaklarını kaydetti.

Belediyelerde terör örgütlerine üye olan kamu görevlileri olduğunu belirten Gülenç, şöyle konuştu:

"Şu anda çıkarılan KHK çerçevesinde hem FETÖ hem de terör örgütü PKK'ya üye olan kişilerin devlet kurumlarındaki yapılanmalarını yok edici çalışmalar devam ediyor. Belediyemizde de bu örgütlere üye olan sıkıntılı kamu görevlileri vardır. Bunlarla ilgili güvenlik güçlerimize talimat verdik. İncelemeler devam ediyor. Arkadaşlarımızdan bize gelen bilgiler ışığında gerekli müdahaleleri yapacağız ve belediyemizi bu tür yapılardan temizleyeceğiz."

Bismil'in yılda yaklaşık 40 milyon liralık bütçesi olduğunu aktaran Gülenç, belediyeye gelen bütçenin bugüne kadar vatandaşa hizmet götürmekten ziyade farklı alanlara kaydığını, bundan sonra bütçelerin ilçede toplanıp, vatandaşa hizmet olarak döneceğini söyledi.

"Belediyemize gelen 40 milyon lirayı sosyal belediyecilik yolunda halkımızın hizmetinde kullanacağız." diyen Belediye Başkanvekili Gülenç, kısa süre içerisinde yapabilecekleri projeler üzerinde yoğunlaştıklarını dile getirerek, öncelikle hastaneye ulaşım sorununun çözüleceğini söyledi.

Gülenç, hastaların hastaneye ücretsiz taşınacağını, öğrencilerin de okullarına ücretsiz taşınacağını aktardı.

Birçok mahalledeki kaldırımları onaracaklarını söyleyen Gülenç, köyler için çöp konteynırlarını sipariş ettiklerini de ifade etti.

Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortak bir çalışma yürüttüklerini bildiren Gülenç, şunları kaydetti:

"Burası Dicle ırmağının yatağı. Yaklaşık 4 kilometrelik alanda dere ıslah çalışması başlıyor. Çok büyük bir çalışma. Bir günde yaklaşık 9 ton akaryakıtın harcanacağı bir çalışma. Yaklaşık 1,5 yıl sürecek bu çalışma. Bunun neticesinde tüm ırmağımız ıslah edilmiş olacak. Irmak çevresindeki kötü görünümü sona erdireceğiz. Buraları rekreasyon şekline getireceğiz ve vatandaşlar hafta sonları veya mesai dışında buradan faydalanacak."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.