PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bisiklete de ehliyet alınacak
Bisiklete de ehliyet alınacak

Bisiklete de ehliyet alınacak

A+A-

Antalya'da başlatılacak 'Ehliyetli Küçük Eller Yollarda' projesiyle öğrencilere bisiklet ehliyeti verilecek.


Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bisiklet kazalarının önlenmesi, bisiklet kullanımının özendirilmesi, sporun özendirilmesi, çocukların özgüven kazanması ve çocukların trafikte dikkatli olması amacına yönelik olarak "Ehliyetli Küçük Eller Yollarda Projesi" hazırlandı.

Proje, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu Antalya Şubesi ile protokol imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde belirlenen, bahçeleri ve geniş spor salonları bulunan 10 pilot okulun 3'er okulla da eşleşerek, iki ilçede toplam 40 okulda eğitim öğretim gören ve bisikleti olan 12 bin 800 öğrencinin tesbitiyle proje hayata geçirilecek.

Sürücü kurslarının ve trafik şubesinin belirleyeceği kriterler kapsamında, pilot okullarda çocuklara yönelik teorik eğitimin ardından uygulamaya geçilecek, başarılı öğrencilere ilk kez "bisiklet ehliyeti" verilecek.

İki pilot ilçedeki eğitimlerin ardından projenin Antalya genelinde yaygınlaştırılması ve Türkiye'de öncü olması amaçlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Türkiye'de ilk kez Antalya'da projeyi başlatacaklarını vurgulayarak, "Bisiklet ehliyeti vereceğiz, yani 'Kuralları biliyor' diye sertifika düzenleyeceğiz. Bunun herhangi bir yaptırımı yok, normal ehliyet değil, yaka kartı gibi olacak. Başka sonuçlar doğuracak bir şey değil ancak çocuklarımızın bu işi bildiklerini ve öz güven kazanabilmeleri için yapıyoruz." dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.