PİYASALAR

  • BIST 1009799.880.8%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. Bir liderin tarihe damga vuran yolculuğu
Bir liderin tarihe damga vuran yolculuğu

Bir liderin tarihe damga vuran yolculuğu

A+A-

Erdogan'ın siyasi hayatını kitabın yazarı Yalçın Akdogan kendi süzgeçinden geçirerek yargılayıcı degil betimleyici bir tarzda anlatılıyor.


Bir toplumu yaşanan krizlerden kurtarıp her bakımdan geliştirebilecek gerçek lider kimdir, hangi özelliklere sahiptir?.. Siyasetin asıl amacı ne olmalıdır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasete bakışı nedir? Yalçın Akdoğan'ın ses getirecek yeni kitabı Lider, Siyasi Liderlik ve Erdoğan bugün başlayan Uluslararası Kitap Fuarı'nda, Turkuvaz Medya- Sabah Gazetesi standında okurla buluşuyor

Genel Baskan olarak girdigi her seçimi kazanan, uzun yıllar Türk siyasetine etki eden Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdogan'ın tarihe geçen bir lider olduguna süphe yok. Onun hakkında simdiye kadar birçok kitap yazıldı. Ama yasarken efsaneye dönüsen, canlı bir kahraman olarak Türk siyasetine etki eden bir lider haline gelen Erdogan'ı bu sefer çok farklı bir bakıs açısıyla okuma fırsatınız var. Kitabın yazarı Yalçın Akdogan uzun yıllardır Erdogan'ın çok yakınında siyaset mücadelesinde yer alan bir isim. 

MEVLANA'NIN CAN AYNASI

Tarih boyunca liderlerle ilgili kitapları, siyasetnameleri yazanlar, büyük oranda lidere yakın olan ve sürecin parçası olarak gelismeleri çok yakından izleyen kisilerdir. Kitabın yazarı olan Yalçın Akdogan'a da bu dogrultuda bakmak gerekir. Tarihte danısmanlar veya liderlerin kavramsal analizini yapan yazarlar genelde "boy aynası" olarak adlandırılırlar. Basarılı ve erdemli lider kendisine ayna tutulan, gerçek görüntüsünü görmekten çekinmeyen bir haslete sahiptir. Ayna tutanın veya ayna olanın özelligi ise var olanı yansıtmak, hakikati ketm etmemektir. Mevlana bunu "can aynası" olarak nitelerken Hadduri, Kindi'yi saray filozofu, Maverdi'yi halifenin boy aynası seklinde niteler.

GENÇLERE FİKRİ BİR KATKI

Bu kitap da elbette ki siyasette taraf olan bir siyaset bilimcinin kaleminden yazılmıs. Yazar da sübjektiflik tartısmalarını bastan kabul ettigi söylüyor. Yalçın Akdogan'ın su satırları kitabın özünü anlatıyor aslında: "Erdogan, Cumhuriyet tarihinin en önemli hizmetlerini ve reformlarını yapan liderlerden biri olmasına ragmen, büyük haksızlıklara ve çarpıtmalara maruz kalıyor. Erdogan'ı ve Türk siyasetine damga vuran liderligini dogru bir baglamda ele almak hakkaniyetin bir geregidir." Imam Gazali, "Kelamın güzeli, sözü az, delili kuvvetli, manası çok ve dinleyeni usandırmayanıdır" der. Bu yüzden Erdogan'ın tüm siyasi hayatının ve yasadıgı olayların uzun uzadıya anlatılması mümkün degil. Bizatihi sahit oldugumuz, içinde yer aldıgımız, gözlemledigimiz olaylara, konulara kesitler seklinde deginiyor kitap. Kısmi atıflar yapıyor.

Kitap teoriden kalkarak Erdogan'la ilgili tespitler ortaya koyuyor. Liderlik olgusu tüm boyutlarıyla ve özellikleriyle ele alınıyor. Erdogan'ın karizmatik bir lider olup olmadıgı, popülizme, ahlaka, adalete nasıl baktıgı degerlendiriliyor. Ayrıca siyasetin amacının ne oldugu ve olması gerektigi yönündeki teorik tartısmalar üzerinden Erdogan'ın siyasete bakısı analiz ediliyor. Üç bölümden olusan kitabın birinci bölümü liderlik özelliklerini; ikinci bölümü siyasetin amacını, ahlak ve adalet gibi kavramları; üçüncü bölümü ise Erdogan'ın kimi olay ve olgulara yönelik siyasi tavırlarını degerlendiriyor. Sözün özü sudur ki; bu çalısma Erdogan'ı anlamak isteyenlere bir nebze de olsa bir bakıs açısı sundugu gibi, siyasete merak duyan gençlere de fikri bir katkı saglayacak.

TURKUVAZ AİLESİ FUARDA

4. CNR İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nda, Turkuvaz Medya Grubu- Sabah Gazetesi standında, her yaştan okuyucu için birbirinden değerli kitaplar da yer alıyor. "Herkes kitap okusun" sloganıyla kitapseverlerle buluşan Turkuvaz Kitap, fuara özel cazip indirimlerle tek kitapların yanı sıra kitap setlerini de satışa sunuyor. Aynı stantta ayrıca SABAH, Daily Sabah, Takvim, Fotomaç gazeteleri ile Lacivert, Sofra, Para, Forbes, Oto Haber ve diğer Turkuvaz dergilerine sürpriz hediyelerle abone olunabiliyor. Turkuvaz Kitap 1. salon B01 standında okuyucularını bekliyor. Fuarı 5 Mart pazar gününe kadar ziyaret edebilirsiniz.


SABAH

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.