PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. BBP, referandum konusunda hala kararsız
BBP, referandum konusunda hala kararsız

BBP, referandum konusunda hala kararsız

A+A-

BBP Genel Başkanı Destici, referandum konusundaki kararlarını istişareyle belirleyip duyuracaklarını açıkladı.


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs müzakerelerinde Rum lider Nikos Anastasiadis'in odayı terk etmesini değerlendiren Destici, asıl amacın Yunanistan'la birleşmek (Enosis) olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyleyerek, "Yeryüzünde Türkiye Cumhuriyeti devleti var olduğu sürece bunu gerçekleştiremeyecekler, buna izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Referandum süreciyle ilgili partisinin istişareler sonucu kararını duyuracağını bildiren Destici, "Çünkü biz istişareyle kurulmuş bir siyasi partiyiz. BBP tek adam partisi değildir. Lider sultasının olmadığı bir partidir. Aynı zamanda BBP bir yerlerden talimat alarak da karar vermez. Kararını kendi kurullarıyla, kendi dava arkadaşlarıyla, il başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla, merkez kurullarıyla birlikte verir." dedi.

Destici, bir kamplaşmanın tarafı olmayacaklarını dile getirerek, "evet" diyenin de "hayır" diyenin de tercihine saygı duyacaklarını vurguladı.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.